Московската полиция поиска от руската Първа футболна лига нещо безпрецедентно

...
Московската полиция поиска от руската Първа футболна лига нещо безпрецедентно
Коментари Харесай

Полиция обезопасява Москва

Московската полиция изиска от съветската Първа футболна лига нещо невиждано – да промени календара на мачовете и реалокира оживеното столично дерби сред тимовете на „ Спартак “ и „ Динамо “ на друга дата, вместо на трети август (събота), когато би трябвало да се играе мачът. Това написа съветското издание " Коммерсант ", представено от организация " Фокус ".
Праоохранителните органи се притесняват от вероятни вълнения по време на мача, който съответствува с планувания за същия ден опозиционен митинг, който евентуално ще се организира, макар че не получи позволение от властта. Това извежда на напред във времето рисковата опция на полицията в съветската столица да не ѝ стигнат силите, с цел да се оправи по едно и също време със задачата да държи почитателите под надзор, както и да се опълчи на протестиращите, въпреки уредниците на демонстрацията да оповестиха, че считат да проведат спокойно събиране. В същото време от управлението на футболното състезание не бързат с решението си, засягащо едно от най-оживените събития през сезона.
Според източници на вестника от съветското Министерство на вътрешните работи, уредниците на митинга са твърдо решени да го проведат в събота, въпреки и без разрешението на градските управляващи, тъй че топката е в ръцете на футболната асоциация.
Изданието напомня, че за друга огромна среща, тази сред ЦСКА (Москва) и „ Динамо “, която се игра на 5 март 2019 година, столичната полиция активизира хиляда и осемстотин служители на реда, а за дербито сред ЦСКА и „ Спартак “ от септември 2018 година - две хиляди души.
В същото време на митинга на 27 юли, когато бяха задържани към хиляди души поради вълнения, по данни на Министерство на вътрешните работи е имало общо не повече от 3,5 хиляди стачкуващи, искащи опростяване на процедурата за регистрация на претендент за кмет на Москва, защото съгласно тях пред опозицията умишлено се основават спънки в процеса.
Според западни медии на митинга от края на предишния месец са се събрали по-голям брой хора. Ако в събота, когато от съветското Министерство на вътрешните работи плануват минимум седем хиляди недоволни, се стигне до конфликти сред протестиращи и полиция, това би могло, в композиция с мача, да сътвори сериозна заплаха от безпорядък в Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР