Сърбия постоянно отправя заплахи, но не знаем кога ще ги

...
Сърбия постоянно отправя заплахи, но не знаем кога ще ги
Коментари Харесай

Курти: Сърбия постоянно отправя заплахи, но не знаем кога ще ги материализира

Сърбия непрекъснато насочва закани, само че не знаем по кое време ще ги материализира. Опитът и историята ни учат, че този, който заплашва, един ден ще ги осъществя. Трябва да сме нащрек и оптимално готови, по тази причина укрепваме нашата войска, премахнахме тавана за бойците, избрахме възрастта на бойците от 23 до 25 години. Правим това точно тъй като има действителна опасност от страна на Сърбия, която постоянно е съпроводена със закани от Русия. Това сподели министър председателят на Косово Албин Курти сподели в изявление за.

Курти, говорейки за Съюза на сръбските общини, напомни съглашението от 2013 година, което, както сподели, Сърбия упорства да бъде изпълнено, само че което самата тя наруши.

„ Общността се показва в две съглашения измежду 39-те съглашения, които моите прародители подписаха с Белград. Има съглашения, не отхвърлям тяхното битие. Но съглашението от 2013 година, подписано сред Тачич и Дачич, има 15 точки, от които 6 са за Общността. Лайчак и други европейски комисари показват своя план на Венецианската комисия “, сподели още Курти.

„ В Косово, в случай че някой се опита да даде на някого оръжие, той се рапортува на полицията. И по този начин, какво вършат хегемонистичните центрове в Белград? Те желаят да работят с незаконни структури при липса на социална поддръжка. Днес тези групи имат тип удивление от натовските вълци от Кремъл или групи като Вагнер на Балканите се държат като дребна Русия, а дребната Русия има дребен Путин, който е Александър Вучич. Но има и дребен Пригожин, който е Милан Радойчич Пригожин, този от Сърбия е свободен и предпазен от управляващите и взе участие в предизборната акция за президент на Сърбия “, добави Курти.

„ Нашата полиция и разузнаване правят отлична работа, от време на време даже правосъдната власт и прокуратурата, само че последната може да се оправи доста по-добре и доста повече “, сподели Курти.

" Северът в никакъв случай не е бил по-безопасен и нарушителите в никакъв случай не са били в по-голяма заплаха. Тяхната суматоха съставлява заплаха за жителите и силите за сигурност. Те са заинтригувани от дестабилизация и нови спорове ", съобщи Курти.

 „ Това беше допустимо с помощта на икономическия напредък, който преживяхме. Преди нашето държавно управление Косово имаше БВП от 6,7 милиарда евро, през днешния ден той се е нараснал до 9,6 милиарда. Заетостта се е нараснала с 20 % спрямо пролетта на 2021 година, експорт се удвоиха, директните задгранични вложения се удвоиха и ние станахме първенец на Балканите за политически права и цивилен свободи “, разяснява Курти.

 „ Икономическият напредък през последните три години беше приблизително към 6,2 % от брутния вътрешен артикул и с този ритъм през това десетилетие имам вяра, че Косово ще стане мечтана страна освен за нашите емигранти, само че и за чужденците. усили заетостта на дамите " Ние не спасихме растежа на стопанската система за страната, а го раздадохме на обществото, на борсата ", добави Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР