Московчани почетоха цивилните, загинали в Украйна, като поднесоха цветя на

...
Московчани почетоха цивилните, загинали в Украйна, като поднесоха цветя на
Коментари Харесай

Московчани почитат убитите цивилни в Украйна с цветя на паметника на украинската поетеса Леся Украинка

Московчани уважиха цивилните, починали в Украйна, като сервираха цветя на паметника на украинската поетеса Леся Украинка (1871-1913) в центъра на съветската столица.

Причината е гибелта на 23 души, четири от които деца, при ракетната офанзива, осъществена на разсъмване в петък от съветската войска против град Уман, в централната област Черкаси.

Руснаци от разнообразни възрасти започнаха да слагат букети от рози и карамфили пред пиедестала на статуята, която отдава респект на един от най-големите представители на украинската литература. „ Уман, няма да забравим “, гласеше един от листовете, с които беше опакован един от букетите.

Сцената се повтори тази събота, макар че съгласно портала Astra цветята са отстранени от служителите на реда, които патрулираха в региона.

Според източника служителите на реда са снимали отдаващи респект на починалите в Украйна и в някои случаи са желали адресите им.

В ежедневния си брой от петък съветското министерство на защитата твърди, че неговите офанзиви са били ориентирани извънредно против военни уреди.

Полагането на цветя на паметника се трансформира в традиция след гибелта на съвсем петдесет цивилни предишния януари при сходно нахлуване в жилищна постройка в източния град Днепър.

В отговор съветски народен представител предложи сантименталната поетеса да бъде оповестена за непознат сътрудник, макар че тя умря преди 110 години.

 elmundo-2.JPG

Източник: El Mundo (

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР