Мощна вълна от насилие обхвана градовете на Съединените американски щати.

...
Мощна вълна от насилие обхвана градовете на Съединените американски щати.
Коментари Харесай

Конкурентите хвърлиха организираната престъпност срещу Тръмп

Мощна вълна от принуждение обхвана градовете на Съединените американски щати. Местните банди вземат интензивно присъединяване в погромите, проведените незаконни групи овладяват контрола върху обособени квартали и цели градове. Цялата тази престъпност има политически чадър. Кои американски водачи съзнателно способстват за подбуждането на принуждение в своята страна - и за какво, разяснява съветският вестник  “Взгляд “ в материал, показан без редакторска интервенция.

Основните средства за всеобщо осведомление в Съединени американски щати се посветиха напълно на предизборния разбор на „ греховете “ на Доналд Тръмп, без даже да се пробват да предадат на публиката действителната картина на протичащото се в страната. Днес е допустимо да научите за протичащото се „ на терен ” единствено от локалната преса или телевизия. Съдейки по тези данни, мащабът на въоръжената борба в Съединени американски щати надвишава всички нормални граници - статистиката на тежки закононарушения с принуждение, убийства, погроми и грабежи бързо нараства.

Членовете на локалните незаконни групи взеха интензивно присъединяване в погромите след гибелта на Флойд. Сега разнообразни проведени незаконни групи намерено завземат властта в избрани региони, покрайнини и даже в цели градове на Съединените щати. Въоръжените бандити " патрулират " улиците, плячкосват, атакуват жителите. Полицията се отдръпва от този безпорядък. Местните управляващи - в случай че съставляват Демократическата партия на Съединени американски щати - пазят намерено " своите " гангстери.

В изключително възмутителни случаи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва да включи федералните сили в помощ на полицията, само че това е мъчно да се направи. Според закона той има право да изпраща чиновници по сигурността в града единствено в един случай: в случай че това, което се случва там, попада в категорията „ протест “. Местната полиция би трябвало да рапортува това. Но полицията, изцяло подвластна от градските управляващи, рядко се осмелява да прави сходни изказвания. И в случай че федералните сили в действителност дойдат, локалните управляващи надават такава олелия, като че ли са окупирани от непознати войски.

В края на юли да вземем за пример обстановката в Портланд (Орегон) стана извънредно неприятна. Въоръжени мъже нападнаха служители на реда, подпалиха няколко пъти федералната правосъдна палата, барикадираха вратите на полицейските ръководства и ги подпалиха - макар че вътрешността им беше цялостна с хора. За един месец в града с половин милион население бяха убити най-малко 15 души.

Служители на федералните правоприлагащи органи дойдоха в града, вкараха условен ред там. Въпреки това, по-малко от седмица по-късно, регионалният шеф и кметът на Портланд съумяха да ги отстранят. „ Те (федералните) са работили като окупатори и са предизвикали принуждение “, съобщи губернаторът на Орегон Кийт Браун. Денят след заминаването им градът още веднъж пламна. Въоръжените погроми и палежи продължиха с нова мощ. Междувременно основният контрольор на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие на законността на федералните дейности в Портланд. " Това се назовава федерализъм ", шеговито се майтапиха локалните в обществените медии. " Ако определеният кмет желае да изгори града до основи, тогава това е единствено негова и на неговите гласоподаватели работа. "

Подобна история се развива в Сиатъл. След като анархистите превзеха центъра на града, част от локалните поданици напуснаха, а останалите се въоръжиха. На 4 август въоръжените жители опазиха локалният шеф на полицията Кармен Бест, смела чернокожа жена, която на процедура се опълчи сама на градските управляващи и погромите. Тълпа от към двеста души се приближи до къщата ѝ. Всички носеха маски. Гражданите застанаха към къщата на Бест като човешки щит. Виждайки ги, анархистите стопираха. Проведе се паметен разговор: „ Хей, това е кротичък митинг! Защо пъхаш револвер в лицето ми? " - " Ето за какво той е кротичък! " Анархистите се разбягаха.

След като се направиха няколко стрелби в зоната на окупация в центъра на Сиатъл, няколко души бяха ранени, а черен младеж беше погубен, родственици на жертвите желаеха федералните сили да бъдат въведени в града. Тръмп беше подготвен да направи това, само че кметът на града от Демократическата партия Джени Дъркан го посъветва " да си гледа работата ".

Ситуацията би изглеждала неуместно, в случай че не беше толкоз трагична. Тръмп написа в „ Туитър “, че назовава водачите на окупацията терористи и бунтовници. Черният рапър Раз Саймон, самопровъзгласилият се водач на тази зона, спори с него в обществените мрежи: „ Не съм терорист или боен. Спрете да разпространявате тези имитации. Светът не е подготвен за появяването на мощен негър... ". А кметът на Сиатъл и губернаторът на щата Вашингтон (и двамата от Демократическата партия) обществено желаеха президентът на страната „ да спре да написа и да отиде в бункера си “.

През цялото това време в Сиатъл безнаказано окупаторите стреляха, грабеха, убиваха, подпалваха и изземваха частни и федерални здания.

В края на юли Тръмп изпрати федералните сили в града. На доктрина те трябваше да охраняват здания, които са благосъстоятелност на федералните управляващи. На процедура те пазеха локалното население от погромите.

Това разгневи кмета Дъркан. Според нея федералните са изпратени в Сиатъл, с цел да останат до изборите и да управляват изборните секции - по този начин Тръмп сякаш заплашвал гласоподавателите. Всъщност, федералните сътрудници бяха изпратени в няколко американски града като част от „ Операция Леджънд “. Тя е кръстена в памет на четиригодишното чернокожо момче Леджънд Талиферо, което беше убито през юни в Канзас по време на безредиците под лозунга " Животът на черните има значение ".

Парадоксално е, че всички расови митинги слагат живота на афро-американците в още по-голяма заплаха. Не единствено това, че в градовете броят на убийствата напролет и лятото се усилва с десетки проценти. Но в множеството случаи жертвите са били афроамериканци - в това число деца и юноши.

Смъртта на черния политически деятел Бернел Трамел наподобява като искрено политическо ликвидиране. Той бе убит в Милуоки на 25 юли на дневна светлина. 60-годишният Трамел беше добре прочут и обичан в квартала. Той в никакъв случай не е нарушавал закона. Изглежда, че гибелта му трябваше да се трансформира в гореща тематика за водачите на придвижването „ Животът на черните има значение “. Въпреки това, Трамел не излезе на първите страници, никой не го помни и не събира пари за погребението му. Засега убийството му се проверява единствено на локално равнище, федералните управляващи не обръщат внимание на въпроса. „ Глухо безмълвие “ - по този начин реагира демократическия естаблишмънт на гибелта на черния деятел.

Факт е, че Трамел беше деен последовател на Доналд Тръмп. „ Обама не направи нищо за нас “, изясни позицията си пред кореспондент няколко дни преди гибелта си. - Всички споделят - здравна застраховка, само че не можем да си позволим никаква здравна застраховка. Нямаме пари. И Тръмп съумя - по волята на Бог или по ентусиазъм - да стане първият президент, направил най-малко нещо за нас. Затова му давам моя избор. "

Трамел обикаляше града с афиш „ Уисконсин за Тръмп “. За това той беше неведнъж унижаван, наричани с обидни прилагателни. Местните поданици са уверени, че той е бил погубен поради политическите му възгледи. Днес трагичната му гибел се употребява за заплашване на всички последователи на Тръмп. На 26 юли последовател на демократите, който се разпознава като Джон, се обади по кабелния ефирен канал CSPAN и сподели онлайн: „ Сутринта убиха последовател на Тръмп и го гръмнаха в Милуоки. Хората в Милуоки чакат федералните... елате, тук стартира кървава баня... ".

Днес централните региони на огромните градове, следени от демократите, са на практика заети от нарушители. Нюйоркската полиция регистрира 280% нарастване на въоръжените грабежи по отношение на миналата година. Освен това забележителна част от офанзивите се правят в най-престижните региони на града. Лидер в броя на грабежите е Ъпър Ийст сайд - „ златната миля “ на Ню Йорк, където живеят кино звезди и олигарси, които обичайно гласоподават за Демократическата партия. Вярно, че тези квартали към този момент са празни. Звезди и олигарси напуснаха града, разпръснати по именията си.

Броят на престрелките с ранени и убити се е утроил през юли. Ню Йорк решително се плъзга в бездната на престъпността, от която е изтеглен през 90-те години на предишния век от републиканския кмет Руди Джулиани. Все по-рядко местанат полиция излиза на повиквания за престрелки. Те се оправдават с обстоятелството, че под прикритието на расови митинги в градовете се разпростира война сред незаконни кланове и е рисково и безсмислено да се намесват в нея..

Интересно е, че локалните управляващи елементарно намират общ език с представители на проведени незаконни групи. В Цицеро, предградие на Чикаго, локалните управляващи позволиха на латиноамериканските незаконни банди да " патрулират " по улиците. Жителите от латиноамерикански генезис в Съединените щати от дълго време не харесват афро-американците, тъй че братята латиноси започнаха незабавно да си уреждат оценки с чернокожите поданици. Двама жители бяха убити през първата нощ на " патрула ". Черните поданици на града бяха застрашени с оръжие, бити и изгонени у дома. Гражданите настояват, че локалната полиция изрично подкрепяла „ патрулите “ и даже ги хранела с пица.

Прословутата гангстерска проява в Чикаго през днешния ден при кмета-демократ Рама Емануеле не се разграничава доста от Чикаго през 30-те години на предишния век, когато в действителност градът е ръководен от Ал Капоне и неговите братя. Тогава градските управляващи също бяха напълно демократи, което не им попречи да бъдат намерено подкрепени от бандитите.

В исторически проект Демократическата партия на Съединени американски щати през целия XX век - изключително в огромните градове – е установявала постоянни бизнес връзки с мафиотски кланове. Днес тази традиция се възражда. Остава да разберем дали гангстерските войни, вилнеещи по улиците на американските градове, ще се трансфорат в пълномащабна гражданска борба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР