Мощна буря с градушка в Русе тази сутрин. Поройният дъжд

...
Мощна буря с градушка в Русе тази сутрин. Поройният дъжд
Коментари Харесай

След мощната буря в Русе: Автомобил пропадна в огромен ров


Мощна стихия с градушка в Русе тази заран. Поройният дъжд и падналите дървета направиха непроходими десетки улици в града.

Получени са близо 200 сигнала за разнообразни произшествия. Тепърва се обяснява размерът на нанесените материални вреди.

Бурята се е разразила малко преди 6 часа тази заран. Дъжд, градушка и мощен вятър за към 15 минути съумяват да нанесат вреди в целия град.

Вдигнати са покриви на жилищни здания, повалени са дървета и електрически стълбове. Премазани са паркирани коли.

Има и наводнени здания и избени пространства. Десетки хора не съумяха в точния момент да стигнат до работните си места поради провалите блокирали цели улици.

Автомобил пропадна в голям трап и провокира неодобрение измежду жителите. Оказа се, че бурята единствено е ускорила процеса по хлътването на платното. Огромната празнина е вследствие на строително-ремонтните работи по водния цикъл в града. За благополучие потърпевши няма.



От проливния дъжд са наводнени улици и изби. Заради пороя доста коли останаха закъсали под водата. Паднали клони на жп линията блокираха трен на път за Централна гара. Има нанесени вреди по здания и свлечени земни маси с пропаднали коли.

По данни на Метеорологичната станция падналият дъжд е над 25 л/кв.м, а поривите напразно са били над 70 км/ч.

Над 300 души и техника са активизиране за премахване на вредите в Русе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР