Банда в Хаити откри огън по тълпа енориаши, опитващи се да отърват общността от престъпници

...
Мощна банда в Хаити откри огън по голяма група енориаши,
Коментари Харесай

Мощна банда в Хаити откри огън по голяма група енориаши, водени от пастор, докато маршируваха през общност, въоръжени с мачете, за да отърват района от членовете на бандата

От EVENS SANON Associated Press 26 август 2023 г., 21:37 ч. Центърът за анализ и изследване на правата на човека на Хаити каза на АП, че той също е наблюдавал събитието се разгръща онлайн и планира да поиска от Министерството на правосъдието да разследва.

Той обвини пастора, че е безотговорен, защото „ангажирал група хора и ги вкарал ситуация като тази.”

Енориашите, които стискаха мачете и крещяха „Освободете Ханаан!“ не се мериха с членовете на бандата, въоръжени с автомати.

„Полицията трябваше да ги спре да отидат“, каза Джийн. „Изключително ужасно е държавата да позволи нещо подобно да се случи.“

Говорител на националната полиция на Хаити не върна съобщение за коментар.

От 1 януари до 15 август повече от 2400 души в Хаити са били убити, повече от 950 отвлечени и други 902 ранени, според най-новото United United Статистика на нациите.

Уморени от нарастващото насилие на банди, хаитяните организираха насилствено движение през април, известно като „bwa kale“, насочено към заподозрени членове на банди. Повече от 350 души са били убити от началото на въстанието, според ООН. насилие.

Правителството на Кения предложи да ръководи многонационални сили и делегация от висши служители от източноафриканската страна наскоро посети Хаити като част от разузнавателна мисия .

САЩ казаха по-рано този месец, че ще въведат резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която ще упълномощи Кения да предприеме подобни действия.

___

Репортерът на Associated Press Даника Кото в Сан Хуан, Пуерто Рико, допринесе.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР