Мощен протест срещу решението на енергийния министър Алекандър Николов собственикът

...
Мощен протест срещу решението на енергийния министър Алекандър Николов собственикът
Коментари Харесай

БУНТ ПОД АЯЗМОТО: Феновете на Берое с мощен протест срещу енергийния министър: Ще доведете клуба до фалит, това е безпрецедентна атака

Мощен митинг против решението на енергийния министър Алекандър Николов притежателят Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да спре издръжката на футболния клуб Берое събра последователите на футболния клуб този следобяд. Площадът в града под Аязмото почерня от загрижени за ориста на клуба със 105-годишна история, видя ПИК.

Протестът бе излъчен непосредствено във фейсбук-страницата на зарилии. Желанието на последователите е ТЕЦ-ът да продължи да устоя Берое още няколко месеца, до момента в който се откри покупател за акциите.

" Останалото ще докара до банкрут на клуба, до заличаване на тима. С всеки минал ден се натрупат отговорности. Има контракти с настоящи футболисти, треньори. Изпратихме миролюбиво писмо до енергийния министър. Ако някой го вижда тук, да го поканим на сцена, само че допускам, че го няма. Огромният проблем е, че всичко се случва от през днешния ден за през вчерашния ден, с неотложен резултат, извънредно внезапно. Това е невиждана офанзива към клуба. Очакваме отговор от новото държавно управление, от министъра на енергетиката също. Надяваме се разсъдъкът да надделее ", оповестиха ултрасите от спонтанната естрада.
свързани новини2239преди 5 часа
На митинга също стана ясно, че има интерес и запитвания от евентуални нови притежатели. Както и това, че все още клубът има отговорности в размер на 700 хиляди лв. към Община Стара Загора, дължат се и към 400 хиляди лв. за декемврийската заплата на чиновниците в Берое.

Днешният митинг няма да е първи и единствен за ултрасите на заралии. Те се заканиха, че няма да се откажат да стачкуват, до момента в който от държавното управление не извърнат внимание на апела им.

След края на митинга, агитката продължи да скандара името на обичания клуб и да пее песни за Берое на шествие из централните улици на града.

Вчера в отворено писмо последователите на Берое насочиха покана към министъра на енергетиката Александър Николов за среща в Стара Загора, на която ще участват представители на почитателите и общинското управление, което към този момент пое ангажимент да спомага в търсенето на финансиране и нов притежател. Днес обаче той не ги удостои с наличието си.

Миналата седмица, със заповед на Николов " Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 " спря финансирането на клуба с неотложен резултат. Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " разгласи за обмен акциите си в Берое. Акциите се правят оценка на над 5 милиона лв..







Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР