Морското училище в Бургас да стане общинско. За това настоява

...
Морското училище в Бургас да стане общинско. За това настоява
Коментари Харесай

Решават бъдещето на Морското училище в Бургас

Морското учебно заведение в Бургас да стане общинско. За това упорства в докладна бележка кметът Димитър Николов. Очаква се на сесията, която ще се организира в края на месец юни, предлагането да бъде разисквано и гласувано.
" Ако го получим, подсигурявам, че ще бъдат положени всички старания за рационализация на материалната база, повишение качеството на образованието , запазването и развиването на това знаково за града ни учебно заведение ", сподели Димитър Николов.
Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Свети Никола " е основана през 1958 година .
Една от аргументите за настояването, междинното учебно заведение да мине към община Бургас е, че през последните години липсва възходящо развиване, няма задоволително възпитаници за специалностите, които са учат - " Морско корабоводене ", " Корабни машини и механизми " и " Митническа и данъчна администрация ".
В същото време, доста компании от бранша имат нужда от експерти в морското дело. Това постанова намесата на общината, която да осъвремени материалната база и образователните стратегии, с цел да обезпечи нужните фрагменти за бизнеса.
Сега, към Морското учебно заведение финансов ангажимент има Министерството на образованието. Ако смяната се реализира, парите ще идват от бюджета на община Бургас, която ще стане притежател на недвижимата благосъстоятелност на учебното заведение.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР