Морските свинчета са симпатични животини и затова хората често ги

...
Морските свинчета са симпатични животини и затова хората често ги
Коментари Харесай

С какви животни могат да съжителстват морските свинчета?

Морските свинчета са симпатични животини и по тази причина хората постоянно ги избират за домашни любимци. Те се отглеждат относително елементарно, подобаващи са, тъй като не провокират алергии у хората и са занимателни за наблюдение.

Хората, които взимат такава животинка вкъщи, знаят, че морското свинче е обществено животно, живее в група и когато е отглеждано единствено в жилището на притежателя, то е самотно.

Решение е да му се вземе другарче. Възниква обаче въпросът с какви животни могат да съжителстват морските свинчета? А с какво животно не трябва да събираме своя домакински любим? Вижте отговорите на тези питания в долните редове.

Неподходящи животни за общуване с морско свинче

Влечуги

Влечугите са рискови съквартиранти за морското свинче. Те носят в чревния си тракт бактерии на салмонелоза, с които могат да се заразят морските свинчета. Освен това дребните бозайници са плячка за влечугите и по тази причина съжителството им е неуместно.

Котка и морско свинче

 Котка

Не е удачно да се събират двата типа в един дом. Морското свинче е плячка за котката и не е изключено тя да го нарани или даже да го убие. Само в случай че бъдат отглеждани от най-ранна възраст дружно, може да се научат да съжителстват без проблеми.

Хамстер и морско свинче

Хамстерите са от вида единак и не могат да бъдат приучени сполучливо да съжителстват с други животни. Ако подхващат нападателни дейности против морското свинче, то няма защитни механизми, които да употребява. Затова не е добра концепция тези домашни любимци да бъдат отглеждани дружно с гризачи. Едно вероятно общуване с морски свинчета с хамстери може да приключи съдбовно.

Птици

Птиците също не са подобаващи за общуване с морски свинчета. Те ядат храна за морски свинчета, а папагалите кълват ушичките им. Птиците могат да проявят ревнивост към беззащитните дребни бозайници и да ги атакуват. Не е добре двата типа да съжителстват.

Подходящи животни за общуване с морско свинче

Морско свинче

 Морски свинчета

Най-подходящо е морското свинче да се отглежда с животно от неговия тип, т.е. с друго морско свинче. Хората, които развъждат този биологичен тип, поучават да се избира приятелче от същия пол. Две мъжки морски свинчета ще съжителстват най-добре. Добре е новото попълнение да е по-малко от към този момент наличния домакински любим. Така по-лесно ще решат въпроса с йерархията и вероятността да се бият е дребна. Достатъчно е да се съблюдава правилото за нужна карантина преди събирането на двете животни, с цел да се избегнат възможни болести.

Заек и морско свинче

Съжителството на морски свинчета със зайци е елементарно. Гушкат се и зайчето се грижи за по-малкия си другар. Подходящо е зайчето да е кастрирано мъжко, тъй като женското ще желае да завладее територията и може да изтласка морското свинче в ъгъла, без задоволително витално пространство.

Куче и морско свинче

Кучетата са интелигентни животни и елементарно ще схванат, в случай че от тях се изисква да одобряват морското свинче като още един от членовете на фамилията. Най-удачният вид е в случай че са отглеждани дружно през цялото време.

Ако решите да си вземете още едно морско свинче, разгледайте тези разгласи за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР