Морските свинчета са малки пухкави животинчета, които могат лесно да

...
Морските свинчета са малки пухкави животинчета, които могат лесно да
Коментари Харесай

Морските свинчета ядат ли хляб

Морските свинчета са дребни пухкави животинчета, които могат елементарно да завоюват вашето сърце със своя почтен и миролюбив темперамент. Тези дребни гризачи се оказват едни от най-хубавите домашни любимци, защото не основават звук, блъсканица или неразбория, и не изискват специфични условия за развъждане.

Въпреки това, храненето е най-важният аспект в грижата за морските свинчета. Препоръчително е да бъдете авансово осведомени за това, кое е потребно за вашето морско свинче, и какво се постанова да избягвате. В това отношение хлябът провокира редица въпроси за това, дали съставлява безвредна храна за морските свинчета. Ето какъв е отговорът:

Хлябът не е неразрешена храна за морските свинчета и няма да навреди на тяхното здравословно положение. Тези животинки обаче са тревопасни, което значи, че тяхното меню нормално не включва тестени храни, а по-скоро пресни зеленчуци и плодове, фураж и тревно сено.

Важно е да знаете, че морските свинчета имат доста сензитивна храносмилателна система, по тази причина вярното хранене е непроменяемо значимо за тях.

В този смисъл малко самун на морското свинче няма да бъде във щета на вашия домакински любим, само че е целесъобразно да избягвате неговата постоянна консумация. Можете да го храните с самун един път или два пъти месечно като многообразие в неговото меню.

 Хляб на морското свинче

Друг значим факт за храненето на морските свинчета е, че елементарно се привързват към дадени храни и стартират да употребяват единствено тях. Те са предразположени към тази поведенческа специфичност от ранна възраст, по тази причина не са фенове на разнообразното меню.

Морските свинчета нормално пробват от един тип храна и се концентрират единствено върху него, като стопират да обръщат внимание на други потребни артикули. Същото събитие се следи, в случай че измененията метода на поднасяне или марката на тяхна обичана храна.

Те отново ще го възприемат като прекомерно сериозна смяна и затова ще спрат да употребяват от тези артикули. Затова храненето на морските свинчета с самун може да ги отклони от тяхното открито здравословно меню и да ги накара да привикнат към този артикул.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР