Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци заради спокойния

...
Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци заради спокойния
Коментари Харесай

Какво обичат морските свинчета

Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци поради спокойния си манталитет и лесното развъждане. Те не са претенциозни, не основават проблеми, само че въпреки всичко би трябвало стопанинът да е осведомен с това какво обичат тези дребни животинки, с цел да бъде улеснен в развъждането на своя домакински другар.

Ето и нещата, които морското свинче обичат:

Любима храна на морските свинчета

Както всички живи същества, морските свинчета обичат храната. Не бива да се бъдат сравнявани в това отношение със своя адаш, тъй като те нямат нищо общо, както във връзка с своята същина, по този начин и във връзка с питателните си желания.

Морските свинчета обичатзелена храна - наложително ядат сено или трева, зелении - изключително харесват зелените листа на спанака, лапада, къдравото зеле и марулята. Обичат да хапват и плодове, само че би трябвало да се внимава с тях, тъй като имат деликатни стомахчета.

Къщичка за морски свинчета

 Морски свинчета

Морските свинчета обичат да се крият в къщичката си. Те са страхливи животинки и елементарно изпадат в суматоха. Тяхната клетка е укритието им и те мигновено се скриват вътре, в случай че им се стори, че има заплаха за тях. Тъй като обичат да се усещат в сигурност, би трябвало клетката им да се застеле със плява, с цел да може дребният страхлив домакински любим да се крие в нея.

Играчки за морски свинчета

Морските свинчета обичат играчките. Те се забавляват с тях, както и децата, само че дружно с това играчките извършват и други функционалности. Като ги гризат, морските свинчета контролират с тях размера на зъбите си. Зъбите на този гризач порастват през целия живот и в случай че не се контролират, може да стигнат до мозъка им. За играчка може да послужи и храната им - морковче, ябълка и други.

Любими действия със стопанина

 Морско свинче

Морските свинчета доста обичат да ги четкат и сресват понякога. Според породата това може да се прави единствено с четка или с четка и гребен. Независимо от средствата, употребени за ресане, морското свинче ще е постоянно предостатъчно. Това е и метод за другарство със стопанина, а този домакински любим също се привързва към хората, които се грижат за него, разпознава гласовете на стопаните и обича да поддържа връзка с тях.

Малкото симпатично зверче обича тихата, спокойна тирада, ласкавото отношение и деликатното държание по отношение на него. Харесва му да седи на скута на стопанина си, когато той леко го гали по главичката и му приказва ласкаво и успокоително. Обичат и да се разхождат отвън клетката, в случай че са изцяло сигурни, че не са застрашени.

Ако си търсите подобен мъник, вижте разгласи и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР