Морските къмпинги отчитат ръст в броя на туристите до края

...
Морските къмпинги отчитат ръст в броя на туристите до края
Коментари Харесай

Морските къмпинги отчитат ръст в броя на туристите до края на юли

Морските къмпинги регистрират растеж в броя на туристите до края на юли, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това оповестява Асоциацията на къмпингите в България, само че без да дава статистическа информация.

При къмпингите навътре в страната сезонът върви на равнище, сходно на това от 2021 година, а тук-там малко по-слабо.

Възможно пояснение за това е, че до момента в който по крайбрежието къмпингите са значително еднотипни, то във вътрешността те са доста разнообразни по тип, потенциал и локация. Някои от тях обичайно посрещат главно непознати туристи, а тази година техният брой наподобява ще се окаже по-малък, показват от асоциацията.

Нейните междинни за сезона данни демонстрират забавна картина по отношение на националността на туристите по къмпингите у нас, оповестява Българска телеграфна агенция. На морето главно българи почиват на палатка, каравана и кемпер. След тях, с огромна разлика по брой, се подреждат туристите от Германия, Чехия, Румъния и Полша.

Във вътрешността на страната националността на гостите по къмпингите е много по-разнородна. Има къмпинг зони, в които българите надалеч не са първи по брой, за сметка на пътуващи туристи от Германия и Нидерландия.

Сред най-честите гости на къмпинги навътре в страната тази година се подреждат и жителите на Белгия, Румъния, Полша, Франция, Англия, Словакия и други.

За доста от къмпингите в България миналата 2021 година беше рекордна по брой туристи. Това се дължеше, от една страна, на компликациите за пътешестване зад граница поради Коронавирус рестриктивните мерки, а от друга - на повишения интерес към този тип отмора.

Предварителните упования за актуалната година са за растеж на непознатите туристи, само че несигурността, която войната в Украйна породи, както и високите цени на горивата, оказват отрицателно въздействие. Къмпинг туризмът е в голяма степен самостоятелен туризъм на колела и горивото е един от главните разноски за практикуването му, показват още от асоциацията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР