Морски таксита се готвят да започнат работа в 16 милионния

...
Морски таксита се готвят да започнат работа в 16 милионния
Коментари Харесай

Пускат морски таксита в Истанбул до края на септември СНИМКИ

Морски таксита се готвят да стартират работа в 16 милионния мегаполис Истанбул, разграничен от Босфора.


Предлагайки различен бърз превоз спрямо другите транспортни средства, това ще улесни междуконтиненталния трафик на жителите и гостите на града.

Тестовете на новите морски таксита минаха сполучливо. Корабчетата с потенциал от 10 пасажера бяха проектирани и построени в корабостроителницата в Халич (Златния рог) на 170 -годишнината от основаването на градсите морски линии (ГМЛ).

„ Масовото произвеждане на корабчетата ще продължи в дависимост от търсенето на тази нова услуга “, разгласи кметът на Истанбул Екрем Имамоглу в Туитър б.


Предвижда се на този стадий 50 морски таксита да обслужват гостите и жителите града, от края на този месец. Очаква се да има позитивен принос за морския превоз, услугата морско такси ще бъде налична посредством онлайн мобилно приложение.

Генералният управител на ГМЛ, Синем Дедеташ сподели, че пет от морските таксита, които ще влязат в употреба, ще бъдат електрически.

Дедеташ съобщи, че всички лодки ще носят марката „ Халич “.


„ Жени капитани и личен състав също ще служат в морските таксита. На борда на лодките ще има по двама членове на екипажа, един капитан и един асистент “, означи тя и добави, че лодките имат дизайн, който ще улесни качването и слизането на пасажерите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР