Морски археолози ще използват роботи, за да помогнат за разкриването

...
Морски археолози ще използват роботи, за да помогнат за разкриването
Коментари Харесай

Роботи изследват 600-годишно корабокрушение на викинг на три фута вода

Морски археолози ще употребяват роботи, с цел да оказват помощ за разкриването на някои от дългогодишните мистерии към потопен феодален транспортен съд.

Древният останките са открити в плитко водно тяло с дълбочина по-малко от три фута покрай Авалдснес, село на остров Кармьой в югозападна Норвегия. Експерти от Университета на Ставангер и Морския музей на Ставангер бяха решени да получат по-добро схващане за потъналия транспортен съд благодарение на нова технология.

Изследователите го разказват като „ тънък кораб, издигнат от висококвалифицирани корабостроители “ и новото изследване, оповестено в Journal of Maritime Archaeology, обрисува тяхното търсене. Те ще употребяват роботизирана лодка, известна като Autonomous Surface Vehicle, която ще разреши събирането на основни данни, създавайки прецизен 3D модел на останките.

Авалдснес е малко селце единствено с няколко хиляди поданици, което е било многолюден търговски център от ранното до края на Средновековието. Дървеният корпус на лодката, изработен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР