Морската вода е кристално чиста и няма никакви поводи дори

...
Морската вода е кристално чиста и няма никакви поводи дори
Коментари Харесай

Организацията ”Син флаг” потвърди: Морската вода е кристално чиста, няма поводи и за най-малка тревога

„ Морската вода е кристално чиста и няма никакви мотиви даже и за най-малка паника. Това се отнася за цялото българско Черноморие. Двайсет и една плажни линии и едно яхтено пристанище получиха наградата " Син байрак " тази година и ние следим прецизно тези плажове, в това число и за чистотата на водата “, разгласи Станимир Георгиев, ръководител на придвижването за България, представен от пресцентъра на курорта.

 

Сертифицираните по Международната стратегия плажове са подложени на сериозен мониторинг през целия туристически сезон, изясни Георгиев. На всеки две седмици самостоятелна сертифицирана лаборатория взема проби от морската вода с публични протоколи и ги изследва, а по-късно дава данните от проучванията на " Синия байрак ", откъдето подсигуряват, че индикаторите на морската вода са отлични.

 

Мениджърът на Южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов удостовери, че всички индикатори на морската вода дават отговор на условията освен на " Синия байрак ", само че и на българските и европейски стандарти. Спасов се базира на протоколите от последните резултати на Южния плаж в Слънчев бряг за месец юни.

 

Според тях, проучванията от пробите на морската вода, осъществени от самостоятелната лаборатория на " Лемна Екоинвест - България " АД демонстрират 59 единици чревни ентерококи от 100 възможни и 46 единици ешерихия коли от 250 възможни.

 

Експертите, които са създали проучванията категорично са отбелязали в формалното си умозаключение, че качеството на морската вода в Слънчев бряг дава отговор на условията на българските и европейски стандарти. Не мога да се сетя за друга по-солидна и по-сериозна гаранция, съобщи Спасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР