Морската гара в Бургас, която беше използвана за Областен кризисен

...
Морската гара в Бургас, която беше използвана за Областен кризисен
Коментари Харесай

Морската гара в Бургас, която беше използвана за Областен кризисен център, променя своята функционалност

Морската гара в Бургас, която беше употребена за Областен спешен център, трансформира своята функционалност. До дни постройката ще бъде пригодена за дневна буферна зона, в която украински бежанци ще изчакват превозването си до хотели и бази навътре в страната. Това стана ясно след завършилото съвещание на Областния спешен щаб, на който участваха представители на полицията в Бургас, на " Жандармерия ", " Гранична полиция ", БЧК, община Бургас, от военното отделение - Атия, държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ".

На срещата регионалният шеф Стойко Танков даде настояща информация от Националния спешен щаб. Обсъдени бяха транспортни схеми за превозването на украинските бежанци от хотелите до дневната буферна зона, тъй че да не се затруднява в допълнение придвижването, поради наближаващия летен сезон, и да се избегне скупчване на рейсове на Морската гара.

Водят се диалози с почивните бази на Министерството на защитата в Сарафово и на Министерство на вътрешните работи в Созопол, които да се употребяват за буферни зони с опция за нощуване, до момента в който се осъществя напредването до съответен хотел или база.

В Морската гара БЧК ще раздава сухи пакети, вода, топли питиета и храна, подобаваща за най-малките, тъй че да се отговори на най-неотложните потребности на бежанците.

Буферната зона няма да се употребява за пренощуване, а единствено за изчакване до плануваното им превозване навътре в страната. Това ще става с трен за тези, които нямат личен превоз. За задачата от БДЖ ще обезпечат изключителни композиции и спомагателни вагони по постоянните линии.

Кметът на община Бургас - Димитър Николов, разгласи, че ще спомага с обезпечаване на рейсове, с което да се подкрепи процесът по превозването на украинците. Общината ще резервира трите си спешни центъра до юли

Процесът по преместването на украинските бежанци ще стартира на 29 май и ще продължи до 1 юни.

Към сегашния миг продължава събирането на информация за хотелите, които желаят да работят по новите стратегии за настаняване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР