Morningside Hill спечели конкурса за фонд мениджър в конкуренция с

...
Morningside Hill спечели конкурса за фонд мениджър в конкуренция с
Коментари Харесай

Фондът за рисков капитал Morningside Hill подготвя първите си инвестиции

Morningside Hill завоюва състезанието за фонд управител в конкуренция с още два претендента

© Георги Кожухаров Фондът за рисков капитал Morningside Hill стартира да влага в планове на компании с капацитет за напредък. Финансирането, което дава, е до 3.5 млн. евро, като главната част е обществен запас, възложен посредством държавния Фонд на фондовете. Очаква се средствата да стигнат за поддръжка на 15 до 20 плана в идващите три години, като против финансирането фондът ще взема миноритарен дял в капитала на фирмите.

На месец от първите покупко-продажби

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След като през февруари бе определен да ръководи новосъздадения фонд за рисков капитал, екипът на Morningside Hill към този момент е на крайна фаза с първите си вложения. " Разглеждаме 10 - 15 компании, като с две от тях сме доста напреднали и се надявам, че през януари ще сключим първите контракти ", сподели Павел Велков, съосновател на фонда. Структурата разполага с 28.6 млн. евро, от които 24.1 млн. евро идват от стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", а останалите са добавени от фонд мениджъра и привлечения частен вложител " Транс - софт интернешънъл България ".

Компаниите, които могат да разчитат на поддръжка, са дребни и междинни предприятия, които разполагат с подготвен артикул и имат одобрени пазари, само че се намират към момента в ранен стадий на своето развиване (до 5 година от основаването им). Няма ограничаване в бранша, в който работят, само че би трябвало да имат капацитет за напредък. Финансирането, на което могат да разчитат, е от 750 хиляди евро до 3.5 млн. евро, като според от сумата вложителят ще придобива друг дял в собствеността на фирмите - нормално сред 5 и 20%, само че не повече от 40% в една компания. Целта на фонд мениджъра е откакто изтече капиталовия интервал, в който е съдействал за реализирането на проектите за напредък, да потърси излаз от подкрепената компания против облага.

Кои са новите фонд мениджъри

Екипът на Morningside Hill е натрупал опит в вложенията в Европа, Америка и Африка. Ключовите лица в него са Павел Велков, Делян Ганев, Екатерина Велкова и Тодор Мутафчийски. Предстои фондът да открие собствен офис в София, а фирмите, заинтересувани да работят с него, могат да намерят контакт от уеб страницата на фонда в интернет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР