Морис Ашли, който стана първият чернокож гросмайстор по шах през

...
Морис Ашли, който стана първият чернокож гросмайстор по шах през
Коментари Харесай

Морис Ашли, първият чернокож гросмайстор по шах, използва играта, за да преподава житейски уроци: „Ученето никога не свършва“

Морис Ашли, който стана първият негър гросмайстор по шах през 1999 година, употребява играта на шах, с цел да преподава житейски уроци.

Ашли се влюбва в шаха като 14-годишен гимназист, откакто имигрира в Съединени американски щати от Ямайка.

За да реализира задачата си да има най-високата купа в шаха, Ашли сподели, че би трябвало да научи значим урок, който той изясни като концепцията за „ Да станеш, бъди “.

„ За да станеш, първо би трябвало да бъдеш, а това значи, че постоянно преследваш цел, вие си мислите „ Трябва да направя това, това, това, с цел да мога да стигна до там “, само че първо би трябвало да сте този човек, който може да бъде сполучлив. Каквото и да желаете да бъдете в живота. "

Неговият съвет е да не се тревожите за резултатите, а за процеса.

" Така че би трябвало да влезете в настройката на първенецът, образованието, от което се нуждаете, фокусът, от който се нуждаете, типът ангажираност, от която се нуждаете, " сподели той. " Когато попаднете на това място, където упражнявате допустимо най-усърдно и вършиме всички нео...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР