Morgan Stanley очаква трансформиращо въздействие на криптовалутите върху глобалната финансова

...
Morgan Stanley очаква трансформиращо въздействие на криптовалутите върху глобалната финансова
Коментари Харесай

Криптовалутите ще променят световната финансова система – Morgan Stanley

Morgan Stanley чака трансформиращо влияние на криптовалутите върху световната финансова система, което се дължи на бързия софтуерен прогрес и разрастващата се геополитическа динамичност.

Традиционното владичество на щатския $, който съставлява близо 60% от международните валутни запаси, макар че Съединени американски щати способстват единствено с към 25% за международния Брутният вътрешен продукт, е изправено пред провокациите на нововъзникващите криптовалути като Биткойн (BTC).

В своя разбор за 2024 година Morgan Stanley дава нюансирана вероятност за бъдещето на криптовалутите на фона на новите финансови трендове. Забележително е, че страните диверсифицират паричните си запаси в отговор на паричните политики на Съединени американски щати и стратегическото потребление на стопански наказания.

Европейският съюз и Китай са отпред на тази смяна, като се стремят да засилят ролята на еврото и юана в интернационалната търговия.

Едновременно с това пазарът на криптовалути претърпява експоненциален напредък. Биткойн , еволюирал от идея за интернет конгрес до държавен авариен актив, получи самопризнание в лицето на пазарната си капитализация, съперничеща на огромни стопански системи като Швейцария.

Освен това приемането му като законно платежно средство в страни като Салвадор и Централноафриканската република акцентира въздействието му на международната финансова сцена.

Стабилните монети, изключително тези, които са обвързани с щатския $, станаха очевидци на зашеметяващо приемане, като през 2022 година ще обработят транзакции за близо $10 трилиона. Интегрирането на стабилната монета USDC на Circle от Visa е сигнал за забележителна смяна към разбиране на блокчейн технологията.

От Morgan Stanley настояват , че тези достижения в региона на криптовалутите – Биткойн, постоянни монети и CBDC – трансформират формата на финансовата система.

Широкото приемане на BTC и признаването му за законно платежно средство отразяват възходящата му легитимност, до момента в който полезността на постоянните монети при трансгранични транзакции ги слага в позиция да повлияят на световното придвижване на пари.

Перспективите за 2024 година акцентират решаващата роля на флагманската криптовалута и постоянните монети в прекрояването на световната финансова система. Разбирането на взаимоотношението сред обичайните фиатни валути, Биткойн, електронните пари и постоянните монети е от значително значение, защото светът се приспособява към тези софтуерни достижения.

В умозаключение, анализът на Morgan Stanley обрисува нюансиран сюжет, в който криптовалутите играят основна роля в преоформянето на световната финансова система. Ключово за потреблението на опциите, предоставени от тези трансформиращи се финансови технологии, ще бъде да останем осведомени и адаптивни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР