Морето край Ахтопол буквално завря от екземпляра, хвалят се рибари,

...
Морето край Ахтопол буквално завря от екземпляра, хвалят се рибари,
Коментари Харесай

Паламудът изчезна от Черно море, завря от турук

Морето край Ахтопол безусловно завря от екземпляра, хвалят се риболовци, които вадят по 20-30 части на излизане. Тежестта им стига до 4 кг, а килограмът се търгува по 25 лв., сподели инспекция на Флагман.бг.

„ Само край Ахтопол риболовците вадят туруци, на други места не съм виждал. Но там има доста. На едно излизане, в случай че имат шанс, риболовците вадят по 20-30 части. Продават улова на кея докъм 09:30-10 ч. Препоръчвам на феновете на рибата да дойдат да си създадат една разходка до Ахтопол, която да съчетаят с покупа. Турукът е наедрял паламуд, прочут като „ Бащата на паламуда “, доста вкусна риба за готвене “, сподели Николов пред Флагман.бг.

В Бургас на пазарите също има турук, само че той е гръцки. Рибарите от района се надяват екземплярът да се появи и на други места. Те тъгуват и по обикнвения паламуд, който тази година изчезна от нашите води поради необикновеното топло време.

Чернокопът и паламудът изчезнаха от родния пазар поради извънредно топлата за ноември вода

Приготвянето на едрия паламуд е малко по-трудоемко поради размерите. Може да се направи на скара, да се маринова, има разнообразни предписания и за фурна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР