Морето е любима лятна дестинация на деца и възрастни. С

...
Морето е любима лятна дестинация на деца и възрастни. С
Коментари Харесай

6 летни забавления с децата на плажа

Морето е обичана лятна дестинация на деца и възрастни. С деца на море не е елементарно обаче. Вълните, жаркото слънце, фасовете и боклуците, заровени в пясъка от туристите, основават заплаха за най-малките. Важно е да ги наблюдавате непрестанно и да им осигурите радостни занимания, надалеч от парещия пясък. Събрали сме за вас няколко свежи хрумвания за разхлаждащи занимания на брега.

Как да се забавлявате с децата?

1. Върнете се в детството и изградете пясъчни кули с детето си върху разхлаждащия бряг, до момента в който хладките морски води къпят краката ви и ви утоляват жаждата на кожата ви. Игрите на брега защищават от топлинен удар, защото не позволявате на тялото да се пренагрява, а покрай морето има бриз, който поддържа температурата на въздуха по-ниска. Може да строите кули дружно с детето или да си извършите фамилно съревнование за най-изящна и висока кула.

2. Рисувайте върху мокрия пясък непосредствено с пръст. Изберете си тематика и създайте своите шедьоври. Направете си фотоси за спомен, децата няма да са постоянно дребни.

3. Изкопайте дупки в пясъка и се състезавайте кой ще ги изпълни най-бързо с морска вода.

4. Събирайте миди и раковини и си направете красиви морски бижута с тях. Или ги занесете у дома и създайте лятно въодушевление вкъщи си.

5. Измисляйте приказки за морските жители. Започнете историята вие, дано детето я довърши. Така хем ще се забавлявате, хем ще натрупа познания за морето, а и ще пробудите създателя в мъника.

6. Карайте водни колела или се повозете на някои от наличните атракциони.

Съвети за сигурност по време на игрите на брега:
Не пропускайте да поставите шапка на главата на детето, с цел да го предпазите от мощното слънце. Позволявайте си плаж единствено до обед или в късните следобедни часове, когато слънцето не е по този начин мощно. Важно е и да употребявате щедро и постоянно слънцезащитни средства, подобаващи за нежната детска кожа, защото честото мокрене в морето по време на игрите на брега основава причина за тежко слънчево изгаряне. Стойте на брега на безвредно разстояние от водата, в случай че вълните са прекомерно високи, а морето бурно, с цел да не ви изненада мощна вълна. При дребните деца заливането даже на брега е рисково. Ако на брега има скали, камъни и остри миди, сложете подобаващи обувки за плаж на краката на детето, с цел да не нарани стъпалата си.
Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР