Море от жълти и оранжеви велосипеди в обществените пространства на

...
Море от жълти и оранжеви велосипеди в обществените пространства на
Коментари Харесай

Български пианист се зае с повредените велосипеди под наем в Сингапур

Море от жълти и оранжеви колела в публичните пространства на Сингапур демонстрират какъв брой бързо градът е прегърнал културата на споделените колела , откакто огромни оператори като китайските компании " Офо " и " Мобайк " за пръв се появиха преди година, оповестява " Ройтерс ".

Българският преподавател по пиано Живко Гиргинов , който е живее на острова в продължение на девет години, не е удовлетворен от счупените колела , които е среща, изоставени по пътища и пешеходни пътеки .

" Приятелите ми се оплакаха, че на всички места има развалени колела и няма какво да се направи. Но аз не съм склонен ", споделя той.

32-годишният пианист взема решение да се заеме с въпроса със личните си ръце, като събира екип от съидейници , с които да върнат велосипедите в складовете на съответните компании.

Започнала през септември 2017 година, самодейността на Гиргинов за непринуден " байк патрул " е събрала над 400 развалени колела в седем обиколки.

 Снимка 333409
Източник:

Групата събира счупените колела в един квартал и ги реалокира на централно място. След това Гиргинов наема камион за 150 $, с който взима събраните колела и ги връща.

Гиргинов самичък финансира самодейността до момента, само че разрастването на активността може да наложи " краудфъндинг " финансиране или да се търсят спонсори. Трите съществени оператора в Сингапур, " Офо ", " Мобайк " и локалната компания " оБайк " несъмнено правят оценка неговата работа .

" Говорим с Живко за това по какъв начин можем да работим дружно, с цел да изградим още по-силна среда за пътешестване с велосипед ", разяснява Шарон Менг, шеф на " Мобайке Сингапур ", добавяйки, че компанията е дала на Гиргинов безграничен достъп за прилагане , с цел да му помогне с връщането на велосипедите им.

Сингапур се стреми да се оправи с безразборното оставяне на колела на публични места. През 2017 година държавното сдружение за наземен превоз дефинира 4 000 спомагателни жълти зони за паркиране на колела към публичните жилищни комплекси, автобусни спирки и гари.

 Снимка 333408
Източник:

Въпросната самодейност е един от многото сходни планове , с които Григинов се е захванал и счита, че времето и парите са добре изразходвани .

Според него, такива " обществени опити " провокират хората да мислят, по какъв начин могат и те да допринесат самостоятелно за обществото.

" Някои от моите другари ми споделят, че напъните ми са безполезни. Но аз имам вяра, че сме част от една общественост и би трябвало да създадем каквото можем ", разяснява Гиргинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР