Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да

...
Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да
Коментари Харесай

Василев: Няма да бъде удължен мораториумът върху цените на тока, парното и водата

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да бъде удължаван след 31 март. Това съобщи на брифинг пред медиите министърът на стопанската система Асен Василев. „ КЕВР приготвя ценово решение, което да влезе в действие, след приключването на мораториума. Това ценово решение, по предварителна информация, няма да докара до повишение на цените на електроенергетиката за бита “. По думите му не се чака фрапантно повишаване на парното поради покачването в цената на природния газ. „ Има има различен проблем, че „ Топлофикация София “ не си заплаща задълженията и доставките към „ Булгаргаз “, регистрира още той.

На въпрос има ли индикации, че може да бъде спряно подаването на газ от Русия към България, Василев отговори: „ Към момента няма никакви индикации за понижено налягане по подаването на природен газ “.

Той подсети какви са ограниченията на управляващите при положение на понижаване на газоподаването, по което и да е трасе: Удължен с един месец е интервалът, в който може да има подаване от газохранилището в Чирен. Сега е продължен до 30 април.

„ И сега Лукоил работи с 40% неруски нефт, те могат да се вдигнат до 100%. За момента там не чакаме проблем, в случай че Босфорът не затвори за търговски кораби. Но даже и тогава имаме за 90 до 120 дни количества, без ограничение на потреблението “, сподели още министърът.

По думите му не се чака спиране на доставките на газа. Но в случай че се стигне до там има опция задоволителни количества газ да бъдат доставени от терминалите за втечнени количества, само че при по-различна цена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР