Мораториумът върху добив на шистов газ чрез хидравличен фракинг във

...
Мораториумът върху добив на шистов газ чрез хидравличен фракинг във
Коментари Харесай

Падна мораториумът за шистов газ във Великобритания

Мораториумът върху рандеман на шистов газ посредством хидравличен фракинг във Англия публично бе анулиран през днешния ден. Забраната бе в действие от 2019 година, само че в този момент съгласно управляващите в Лондон доставките на енергоносители са " безспорен приоритет ".

Държавният министър за бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че би трябвало да бъдат проучени всички източници на сила.

Според държавното управление в този момент ще се възобновят сондажите, само че ще може да се събират и повече данни за това по какъв начин шистовият газ може да бъде добиван безвредно тук-там, където има социална поддръжка.

Фракингът, при който шистов газ се извлича от подземни скали чрез разбиването им с вода и химикали под високо налягане, бе неразрешен в Обединеното кралство, откакто регулаторен орган уточни, че не е допустимо да се планува магнитудът на земетресенията, които технологията може да провокира.

Правилата изискваха добивът посредством фракинг да стопира всякога, когато технологията води до земетресение с магнитуд от или над 0,5. Според учени този предел ще би трябвало да бъде нараснал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР