Мораториум върху решенията на правителството в оставка бе гласуван от

...
Мораториум върху решенията на правителството в оставка бе гласуван от
Коментари Харесай

Атанас Славов, ДБ: Ефектът на мораториума ще е до избора на правителство

Мораториум върху решенията на държавното управление в оставка бе гласуван от 45-ото Народно заседание. Той влиза в действие от през днешния ден и ще касае основни решения като разпределение на държавни средства и назначения на държавни длъжности. Стои ли пред " Демократична България " решението за сформиране на държавно управление? Кои са хоризонтите и поръчките в новия парламент?

" Демократична България осъзнава, че би трябвало да се сложат ограничавания на държавното управление в оставка да направи съществени разпоредби с парцели, с финанси, с назначения в последния миг на основни бордове в държавни компании, само че от самото начало ние се опитвахме да внасяме разсъдък в тази полемика. Ако се внася мораториум, би трябвало да се съблюдават стандартите, които Конституционният съд е определил ", съобщи депутатът от " Демократична България " Атанас Славов в ефира на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че когато се сменя един режим, не се сменя просто едно ръководство с друго.

" Ефектът на мораториума ще е до избора на служебно държавно управление или ново парламентарно държавно управление. Става дума за 2-3 седмици - до тогава ще се осъществя една от двете хипотези ", добави Славов.

Той е безапелационен, че това какъв брой време ще изкара този парламент, зависи напълно от втората политическа мощ. По думите му, в случай че те не поемат отговорност да сформират държавно управление, възможностите с третия мандат да се осъществя някакво ръководство са минимални.

" Имаме 10 години изчезнал парламентаризъм в България. В момента малко по малко той се възобновява. Сега хората гледат какво се случва в Народното събрание ", добави Славов в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Демократична България още по време на предизборната акция доста ясно сподели, че не си показва ръководство с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия. Нищо не можеше да създаде тази среща с ГЕРБ. Няма по какъв начин да подкрепим такова предложение ", акцентира Славов.

Той уточни, че Демократична България три години не е взела нито един лев от бюджета, както и че не се плашат от един лев дотация, само че има открити европейски стандарти - партиите имат значима конституционна роля, която се подсигурява с обществено финансиране и с висока степен на отчетност.

" Не поддържаме концепцията за 1 лев, само че поддържаме концепцията за строга отчетност на всяка обществена пара, която е дадена на партиите ", разяснява той.

Славов показа, че задачата на Демократична България не е просто махане на един или различен човек, а промяна на системите.

" Голяма част от измененията, които сме предложили, са в редица документи, които са наложителни за България. Крайно време е да си свършим работата като общество, като институции ", сподели още депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР