Монументът на окупационната Червена армия /МОЧА/ да бъде демонтиран –

...
Монументът на окупационната Червена армия /МОЧА/ да бъде демонтиран –
Коментари Харесай

Протест иска демонтирането на МОЧА, а Фандъкова забрани шествието „Безсмъртния полк“

Монументът на окупационната Червена войска /МОЧА/ да бъде демонтиран –.

В Деня на Европа жители настояха паметникът да бъде демонтиран и изместен . От години той е причина за опълчване в обществото. Припомняме, че в края на февруари паметната плоча беше счупена с чук , само че преди броени дни тя беше възобновена от представители на Българска социалистическа партия.

През март Столичният общински съвет реши паметникът да бъде изместен от Княжеската градина в Музея на социалистическото изкуство.

Същевременно през днешния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед да се приключи провеждането на шествието „ Безсмъртен полк “ . От пресцентъра на Столична община оповестиха, че не е било в съгласие провеждането на шествието с локалната администрация, само че макар този отвод уредниците и участниците се събират на сборния пункт на пл. „ Св. Ал. Невски “ с желание да проведат плануваното от тях мероприятие. Те оповестиха, че ще употребяват съветски и руски флагове.

В крайната точка на декларираното шествие – Паметникът на Съветската войска в Княжеска градина, пък се събират групи от жители с противостоящи се претенции . С цел да не се допусне борба и нарушение на публичния ред, провеждането на несъгласуваното шествие се приключва , показват от Столична община. Съгласно наредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при преустановяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат , а полицията да предприеме нужните дейности за непровеждане на шествието.

Въпреки това Руското посолство в България популяризира фрагменти, съгласно които шествието се организира макар възбраната на столичния кмет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР