Монументална скулптура на Стефан Николаев ще посреща гостите на международния

...
Монументална скулптура на Стефан Николаев ще посреща гостите на международния
Коментари Харесай

АРТ щрихи с Галя Крайчовска

Монументална статуя на Стефан Николаев ще посреща гостите на интернационалния конгрес за модерно изкуство FIAC пред входа на Grand Palais в Париж. Това е първото показване на творба на актуален български създател в градска среда във френската столица.

Филип Трифонов получава звезда на Стената на славата на Европейския фестивал на пътуващия спектакъл. На звездната стена се вписва и световноизвестният мим Юрай Бенчик от Сирк дьо Солей. Пъстра тетатрална картина във фестивалната седмица събраха постановки от пет страни и специфична детска стратегия. А кой ще грабне премиите на четвъртото издание на феста, ще стане ясно на следващия ден вечер. С усмивка театралното премеждие ще закрият гостите от Народния спектакъл в Ниш, с " Госпожа министершата ".

Любими облици от сцената и екрана събира в новата си галерия Ани Петрова - притежател на премията за фотожурналистика „ Черноризец Храбър ". Черно-бели фотоси на актьори, музиканти, художници поети, писатели- с тях я среща работата й в „ Новинар " в пордължение на две десетилетия. А в този момент те посрещат посетители и фенове на Порт Прим Арт фест. Ани продължава да запечатва облици, жестове и страсти, към този момент част от екипа на БНР. Очакваме ги.

" Акага " не на смешка завъртяха 27 години история и отпразнуваха уместно събитието. В НДК събраха съидейниците, съдействали за триумфите през всички тези години. Дръзкият опит на другари от Музикалната Академия при започване на деветдесетте доста скоростно превзема сцената. Със специфичния концерт ни преведоха през времето с непоказвани архивни фрагменти, а подаръкът пристигна с най-новата им ария - „ Помниш ли тези дни " - една история за фантазии, вяра и носталгия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР