Монтирането им ще започне веднага след приемане на съответния законНовите

...
Монтирането им ще започне веднага след приемане на съответния законНовите
Коментари Харесай

Аржентина се сдобива с хиляди банкомати за криптовалута

Монтирането им ще стартира незабавно след приемане на съответния закон

Новите банкомати в Аржентина ще поддържат интервенции с три от най-популярните криптовалути

Около четири хиляди банкомата с поддръжка на интервенции с криптовалута ще бъдат конфигурирани в Аржентина още през актуалната година, откакто бъде признат съответният закон, стана ясно от обява в обществената мрежа Yours.org.

В страната се правят промени във финансовия бранш – Централната банка ще позволи новите ATM-и с поддръжка на криптовалути, в частност известните Ethereum, Litecoin и Bitcoin, след което фирмите ще могат да ги инсталират.

Компанията Odyssey Group се приготвя за измененията и незабавно щом бъде признат законът, ще стартира да конфигурира устройствата. Потребителите ще могат да теглят от тях пари в брой и да правят интервенции, свързани с покупка и продажба на криптовалути.
още по тематиката
Групата към този момент е получила позволение за инсталиране на 4000 банкомата с поддръжка на криптовалута. 270 от тях бяха инсталирани още през октомври 2017 година В рамките на две години се чака броят на тези машини да доближи 5 хиляди.

Цената на един двупосочен ATM с поддръжка на криптовалута е 8500 $. Според предварителните оценки на Odyssey Group, инвестицията в банкомата ще се възвърне единствено за 6 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР