Монтеки и Капулети от карловското село Розино пак се биха:

...
Монтеки и Капулети от карловското село Розино пак се биха:
Коментари Харесай

Монтеки и Капулети от карловското село Розино пак се биха: 4 ранени и 2 арестувани

Монтеки и Капулети от карловското село Розино отново се биха: 4 ранени и 2 задържани
Две враждуващи от години ромски семейства от карловското село Розино още веднъж се сбиха, само че този път на неутрална територия – на панаира в Карлово, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.

Преди години избухващите конфликти сред клановете Мечеви и Калинкови, водещи началото си от причина, която към този момент никой не помни, постоянно въвеждаха жандармерия и изключителни ограничения за сигурност в ромската махала на Розино, до момента в който едната от семействата се реалокира в прилежащото село Кърнаре.

Преди година и половина беше една от най-тежките борби, в която се разнасяха и изстрели от въздушна пушка. Тогава в поддръжка на едната от семействата се намеси и различен клан, на Сребревите, които пък от своя страна водят война с Ескендеровите. Сложната конюнктура, която явно тлее макар отдалечаването на Калинковите, ескалира сноши към 20 часа, когато представители на двата рода, добре подпийнали, се срещнали лице в лице на есенния панаир в Карлово и от това произлязла юмручна кавга, предотвратена този път в точния момент от полицията. Четирима от участниците са отведени в болница, защото са потърпевши леко, а двама са в ареста за 24 часа. По случая има формирано разследване, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР