Монтана постигна девета победа във волейболното първенство. В изключително интересна

...
Монтана постигна девета победа във волейболното първенство. В изключително интересна
Коментари Харесай

Монтана се върна на победния път след драматичен успех над Левски

Монтана реализира девета победа във волейболното състезание. В извънредно забавна среща от 12-ия кръг на Суперлигата отборът от северозападния град надделя Левски с 3:2 (25:13, 24:26, 25:17, 14:25, 15:10)

По този метод след две загуби - от Нефтохимик и ЦСКА, Монтана се върна на победния път.

Подобно на мача с ЦСКА, Монтана стартира доста мощно срещата. Основното оръжие на домакините още веднъж бе началният удар. Играчите на Даниел Пеев разколебаха посрещането на Левски, записаха няколко аса, а във значими моменти хванаха нападателите на " сините " на обсада. За разлика от дуела с " алените ", Монтана взе изрично първата част на 13 точки.

Гостите стартираха по-добре във втория гейм и имаха три точки преднина при първото техническо спиране. Две блокади на Монтана и ас на Аспарухов доведоха до тъждество, а при второто спиране домакините към този момент водеха с 16:13. Тази част бе надалеч по-оспорвана от първия гейм. " Сините " изравниха при 19:19, а в края на гейма водачеството се сменяше на няколко пъти, с цел да се стигне до 26:24 за Левски.

В третия гейм двата отбора се захапаха крепко като нито един не успяваше да се откъсне в резултата. В състава на Монтана Аспарух Аспарухов бе сменен от Георги Михалев. След второто техническо спиране Иван Латунов и Кирил Клетс направиха мощни серии от начален удар, което наклони везните в интерес на Монтана.

 ЦСКА победи Тетевен Волей с 3:0
Волейболният ЦСКА с предстояща победа над Тетевен Волей

" Червените " остават на 2-о място във краткотрайното класиране

Куриозна обстановка се получи при започване на четвъртия гейм. При 6:6 се оказа, че има неточност в подреждането на играчите на Монтана и домакините изгубиха извоюваните точки от началото на гейма. Това несъмнено оказа въздействие върху играта и Левски прати мача в тайбрек.

Монтана завоюва решителната част, откакто поведе в 8:2 и не изпусна преднината си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР