Монтана. Към момента са ожънати над 22 % от засетите

...
Монтана. Към момента са ожънати над 22 % от засетите
Коментари Харесай

Министър Десислава Танева: Към момента са ожънати 22% от засетите площи с пшеница в страната

Монтана. Към момента са ожънати над 22 % от засетите площи с пшеница, които са 11 315 991 дка. Средните добиви възлизат на 537 кг/дка. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на разкриване на жътвената акция на пшеница в землището на село Вирове, община Монтана, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Тя уточни, че по последни планирани данни, създаденото количество пшеница ще бъде към 5.6 млн. тона.
Десислава Танева посочи, че се чака добра година при добива на зърнени първични материали, защото индикаторите са високи за началото на жътвата. Реколтираните площи с ечемик досега са над 70%, а предстоящият рандеман е 500 хиляди тона.
Тя напомни, че най-важният път сега, които би трябвало да бъде извървян в бранш „ Земеделие “, е процесът на програмиране на новата Обща селскостопанска политика (ОСП). „ Надявам се, че ще намерим положителни решения с всички от сектора, тъй като разговорът е най-верният метод “, сподели още министър Танева. По думите й, триумфът на земеделците е триумф за страната и хората.
Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Костадин Костадинов пожела противоречива беритба и положително качество на прибраната годишна продукция. „ За нас е чест, че произвеждаме главната суровина за хляба “, сподели още той. На събитието участваха националният представител Ирена Димова и Веселка Василева, ръководител на Регионалния съюз на зърнопроизводителите в Монтана, който е хазаин на тазгодишната публична гала по разкриване на жътвата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР