Монтана е сред първенците по сигнали за търговия с гласове,

...
Монтана е сред първенците по сигнали за търговия с гласове,
Коментари Харесай

Монтана е сред първенците по сигнали за търговия с гласове

Монтана е измежду първенците по сигнали за търговия с гласове, научи организация BulNews.
МВР регистрира общо 138 следствия за търговия с гласове. Безспорен първенец по разкрити закононарушения се оказа област Бургас. Там досъдебните производства са 27.
„ Специализираната интервенция стартира на 3 ноември. Най-много досъдебни производства има в Община Бургас – 11, следва Община Средец с 5. Схемите за платен избор са разнообразни - предложение на пари, опрощаване на вересии в дребните магазини”, съобщи Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас.
Към момента няма арестувани за непрекъснато. Цената за платен избор варира от 40 до 60 лева
„ За последните 24 часа са получени 2 сигнала за пазаруване на гласове. Извършени са незабавни инспекции. Не са установени данни за закононарушение. Материалите са изпратени в Районната прокуратура. За седмица сигналите за 10. Всички са проверени”, изясни ст. комисар Бисер Йончев, шеф на ОДМВР-Монтана.
„ Профилът на тези хора е еднакъв. Те нямат отношение към публичния живот. Безразлично им е за кого ще гласоподават. Не съм сигурен, че страната е отговорна за държанието им. Те по-скоро се оправдават с това, че страната нищо не им е дала и по тази причина продават гласа си. Няма съществено проучване при какъв брой от досегашните избори купеният избор е оказал влияние”, изясни той. По думите му по-големият проблем е, че обществото всеобщо не гласоподава.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР