Монтана бе последният областен град, в който се състоя информационната

...
Монтана бе последният областен град, в който се състоя информационната
Коментари Харесай

Над 270 хиляди дръвчета ще засадят горските служители на територията на СЗДП по проект за залесяване

Монтана бе последният регионален град, в който се състоя осведомителната акция „ Зелено бъдеще за всеки! “ на Северозападното държавно дружество по план за залесяване на над 3 600 дка гори с европейско финансиране.

В него вземат участие 13 горски и ловно стопанства, където се реализира почвоподоготовка, развъждане на млади култури и залесяване на нови гори, на обща повърхност над 53 хектара. Основната цел на осведомителната акция бе да се осведоми необятната общност за хода на залесителните действия, за ролята на лесовъда в стопанисването и опазването на горите.



През шатрите на осведомителните дни в 5-те града – Плевен, Ловеч, Видн, Враца и Монтана минаха над 600 души, които бяха интервюирани. С възпитаници и деца от детски градини пък бяха извършени просветителни игри и художествени ателиета във връзка Седмица на гората. На територията на област Монтана в плана вземат участие държавните горски стопанства в Монтана, Берковица, Чипровци, Говежда и Лом, където ще бъдат залесени над 1600 декара нови гори. Те се отглеждат в два разсадника – с. Мърчево (ДГС Монтана) и в горски разсадник „ Ашиклар “(ДГС Берковица). За целия интервал на плана от двата разсадника ще бъдат създадени повече от 140 хиляди млади дръвчета. Информационната акция „ Зелено бъдеще за всички “ се организира във връзка план „ Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством използване на лесовъдски практики и залесяване на територията на Северозападно държавно дружество “, изпълняван от Северозападно държавно предприятие-Враца по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020г “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР