Монтажът и демонтажът на коледната украса в София се оказват

...
Монтажът и демонтажът на коледната украса в София се оказват
Коментари Харесай

Разкрития в ефира на bTV: Коледната украса на София „грейна“ в скандала с надутите цени


Монтажът и демонтажът на коледната декорация в София се оказват следващите действия, за които някои компании по контракт получават в пъти повече пари от други съгласно разкритията на самостоятелния общински консултант Борис Бонев. В студиото на „ Лице в лице “ той уточни съответни образци от центъра на града, като цените още веднъж идват като резултат от социална поръчка,

В Район „ Средец “ по контракт се поставят 172 лева за събаряне на т.нар светеща завеса, до момента в който определеният да направи същото в „ Оборище “ би трябвало да получи 854 лева Светещите гирлянди на уличните лампи са коствали надлежно към 16 и към 140 лева на метър, а един брой светещ детайл – 16 лева против 421 лева

В ефира на bTV се включи зам.-кметът Кристиан Кръстев, който акцентира, че са били делегирани средства на двата региона, с цел да могат да възложат дейностите по украсата не на повишените цените от контракта, а по-евтино.

„ Вие сте създали социална поръчка, която позволява такива разлики в цените “, укори го Бонев. Според него „ единствено случайността “, че сега общината не може да си заплати сметките за ток е повода милионите по публичната поръчка да не са отишли в изпълнителите.

Той означи, че процедурата е била по този начин направена, че в своя лот само компанията със повишените цени да бъде позволена до отваряне на ценовите предложения и по този начин никой различен не може да апелира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР