Монсерат Парело загубила съпруга си преди осем години, а събиранията

...
Монсерат Парело загубила съпруга си преди осем години, а събиранията
Коментари Харесай

Вирусът промени Коледа: време на страх, а не на веселие

Монсерат Парело изгубила брачна половинка си преди осем години, а събиранията за Рождество Христово с децата и внуците ѝ помагали да се оправи със самотата. Но тази година 83-годишната жена ще бъде сама за празника в дома си в Барселона поради заплахата от заразяване с ковид.

" В тези дни на пандемия изпитвам самотност и яд ", сподели Парело, която се опасява, че " ще си отиде от живота, лишена от любов и топлина ".

След тази година на неустановеност и безпорядък поради пандемията множеството хора не желаеха за Коледа нищо друго, с изключение на малко да се повеселят и да бъдат дружно. Вместо това мнозина навлизат в интервал на изолираност, скърбят поради загубата на обичани хора, тревожат се за своите работни места или се опасяват от нова и може би по-заразна вариация на вируса.

Жителите на Лондон и близките региони не могат да се виждат с хора отвън своето домакинство. На перуанците няма да им бъде разрешено да употребяват колите си за Коледа и Нова година, с цел да посещават даже близки родственици и другари. Южноафриканците няма да могат да вървят на плаж на Бъдни вечер, Коледа или Нова година.

Ограниченията, налагани от локалните и националните управляващи по света, са разнообразни, само че тази година малко са местата, където празниците ще наподобяват обикновено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР