Мониторингът за България не е прекратен. Той е в замразено

...
Мониторингът за България не е прекратен. Той е в замразено
Коментари Харесай

Радан Кънев: 12 милиарда евро ще влязат в България, но не е ясно къде ще отидат

Мониторингът за България не е преустановен. Той е в замразено състояние. Не се плануват нови отчети към този момент, само че той не е изнемощял. Това съобщи евродепутатът Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването "Лице в лице " по БТВ.

По думите му се приготвя нов мониторинг за правораздаването и битката с корупцията на всички държави-членки. „ По-голямо внимание се отделя на големите заеми, които Европа ще изтегли поради пандемията. Има извънредно огромна тревога в Северните страни на Европейски Съюз, че техните пари ще бъдат откраднати. Това е боязън, който се споделя и от български евродепутати “, уточни той.

Томислав Дончев: Много ми се желае да идва края на кастата на недосегаемите милионери

„ 12 милиарда евро ще влязат в България. Това са колосални суми, които не е ясно къде ще отидат. По какъв метод ще се упражни контролът на харчене на тези пари, касае всички от нас. Този механизъм на финансиране не е приключил работа до момента. Контролът си е наша отговорност, с цел да можем сами да се гледаме в очите. Трябва да имаме национална тактика за това кои браншове би трябвало да се модернизират, по какъв начин да се подкрепи земеделието и по какъв начин подсигуряваме като общество, че ще има непоколебим надзор “, посочи евродепутатът.

По отношение на плана за АЕЦ Белене, Кънев съобщи: „ Европейски пари за този план няма да отидат. Това не е тематика на националния оздравителен проект “.

„ Ние до момента търпяхме ограничавания, само че в този момент имаме опция да се възползваме от участието си в Европейски Съюз. Можем да настояваме за финансиране на зелени планове в Маришкия басейн. Например с нови енергийни модели, може да се построи слънчев парк, водни централи, нови иновационни способи за произвеждане на електрическа енергия. Можем да имаме учебно заведение за сходни зелени вложения. Пазарът сочи към зелено “, акцентира той.

Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и прикани да погледнем в бъдещето и да се стремим да бъдем водачи на пазара на зелените сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР