money.bgПрезидентът на Русия Владимир Путин е най-богатият човек в света,

...
money.bgПрезидентът на Русия Владимир Путин е най-богатият човек в света,
Коментари Харесай

Bлaдимиp Πyтин e нaй-бoгaтият чoвeĸ в cвeтa, твъpди нoвa ĸнигa

money.bg

Президентът на Русия Владимир Путин е най-богатият човек в света, твърди икономистът и специалист по страната Андърс Аслунд в новата си книга " Russia " s Crony Capitalism: The Path from Market Economy to Kleptocracy ".

Според изчисленията му, президентът е съумял да натрупа сред $100 милиарда и $160 милиарда по време на ръководството му от 2000 година насам, което го прави по-богат от създателя и основен изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос.

Кроникапитализъм отбелязва потреблението на политическа власт за слагане на хора на основни позиции, на които се възползват от непочтено преимущество в бизнеса.Общото благосъстояние на руснаците отвън страната е към $800 милиарда. Изчисленията на Аслунд сочат, че от 2006 година насам Путин и неговият кръг са изнасяли сред $15 милиарда и $25 милиарда годишно от страната, или до $325 милиарда. Авторът показва, че към половината най-вероятно принадлежат на съветския държавен глава.

Последната данъчна декларация на Путин демонстрира, че президентът е спечелил скромните $135 хиляди през 2018 година от заплата, пенсия от армията, лихви и вложения, сочи документът, оповестен на интернет страницата на Кремъл.

Путин има апартамент с повърхност към 75 кв. м в Санкт Петербург и гараж от 18 кв. м. Той употребява друго жилище с размер 150 кв. м в Москва. Официалната декларация сочи още, че президентът има два ретро автомобила ГАЗ-21 Волга, както и Лада Нива и ремарке за лодка от 1987 година

Наскоро основният изпълнителен шеф на Hermitage Capital Management Бил Броудър, който бе изпъден от Русия през 2005 година, свидетелства пред щатския Сенат, че Путин е " един от най-богатите хора в света ". " Смятам, че има към $200 милиарда, получени по непочтен път след 17 години на власт ", сподели той през 2017 година

Международният консорциум на проверяващите публицисти, съветският вестник Новая Газета и OCCRP, които разкриха случаи на пране на пари в Европа през тази година, пресмятат, че огромна част от благосъстоянието на Путин, в това число големи дялове в " Газпром " и други компании, се държи на хартия от негови близки и родственици.

Руският президент е добре прочут и с впечатляващата си сбирка от първокласни часовници. " Путин, наподобява, не е ял и пил шест години, с цел да си ги купи ", написа пред 2012 година Борис Немцов.

Руският президент е виждан с Patek Philippe Perpetual Calendar ($60 000), Blancpain Leman Aqua Lung Grande Date ($10 500) и платинен A. Lange & Söhne Tourbograph ($500 000).

Междувременно междинният наличен приход в Русия понижа с 13 % сред 2014 и 2018 година, а междинният стопански напредък от 2009 година насам е един % годишно.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР