Money.bgНа всички в трудоспособна възраст им се е налагало да

...
Money.bgНа всички в трудоспособна възраст им се е налагало да
Коментари Харесай

Едни от най-лошите отговори, които кандидати са давали на интервю за работа

Money.bg

На всички в трудоспособна възраст им се е налагало да се приготвят за изявление за работа, като репетират отговорите на евентуални сложни въпроси. Дори и на много объркващи питания като " Кой е най-големият ви минус? " може да се отговори по метод, който да впечатли работодателя.

Притеснението обаче постоянно се оказва в действителност неприятен консултант и води до отговори, които звучат повече от неуместно. Business Insider споделя най-лошите такива, откакто организира диалози с кариерни специалисти и ръководители на компании.

Първият забавен случай е за претендент, на който работодателят задава въпроса, за какво желае да работи за съответната компания, а отговорът е, че все някъде съществува и по-лоша компания от тази. За случая споделя Уилям Тейлър, управител на отдела за човешки запаси на MintResume.

" Погледнах Гугъл и разбрах, ме има и по-лоши компании на пазара от вас ", са точните думи на претендента.

За различен забавен случай споделя основният изпълнителен шеф на компанията AgroPrep - Анайет Коухъри. Той е интервюирал жена, която по време на събеседването признава, че в действителност тя желае да получи работата за своя брачен партньор.

Ръководителят на Martyn Basset Associates Мартин Басет се сблъсква с претендент, който е излъгал за дипломата си за висше обучение.

" Когато попитах кандидатстващия за позицията за образователното заведение, посочено в автобиографията, той отговори: " Това още ли участва там, в действителност нямам тапия ", изяснява за нелепата обстановка Басет.

Основателят на Boomer Benefits Даниел Робъртс е запитана " Вас какво ви интересува това ", когато е поискала да разбере какво обича да прави претендентът отвън работното си време. Тя споделя, че от време на време точно подобен отговор приказва доста за менталното положение на даден човек.

Собственикът на Phalsh Consulting Фил Ришър дава забавен образец за работа в екип. Когато е провеждал изявленията за позиция в своята компания, той моли претендентите да опишат случай, в който посредством екипна работа за постигнали забележителни резултати. Събеседникът му дава образец с баскетболна видеоигра.

Президентът на Advanced Telecom Services Боб Бенц е интервюирал претендент за маркетингова позиция, който е признал, че му харесва да бъде незает, тъй като получава пари, а не прави нищо.

Никол Елър е вицепрезидент на The Spark Social. Нейният опит за неуместен отговор идва от авансово изявление, провеждано по телефона.

" Попитах по какъв начин претендентът ще вмести работата, защото ставаше въпрос за отдалечена позиция, в сегашния си график, а той отговори, че така и така на сегашната си работа не прави нищо, по тази причина няма да има проблем ", споделя Елър.

Собственикът на Credit Card Reviews Рус Наутра е получил необичайно самопризнание от дамата, която е желала да работи в компанията му. На въпрос дали има нещо, което не е включено в автобиографията, а е значимо, тя дава отговор, че е спукала гумите на някогашния си другар, а той е изкарал ограничаваща заповед.

Главният изпълнителен шеф на Go Up Едуард Джеймс не просто е получил чудноват отговор, а цяла проява. След като пита претендента, какво счита да прави след изявлението, той получава въпроса:

" Проблем ли ще е, в случай че си отворя бира и остана още малко? "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР