money.bgАвтоматизацията може да накара над 100 милиона жени по света

...
money.bgАвтоматизацията може да накара над 100 милиона жени по света
Коментари Харесай

Aвтoмaтизaциятa щe нaĸapa нaд 100 милиoнa жeни дa cи тъpcят нoвa paбoтa

money.bg

Автоматизацията може да накара над 100 милиона дами по света да си търсят нова работа до 2030 година, демонстрира ново проучване на McKinsey Global Institute, представено от The Wall Street Journal. Заключенията подкопават усещането, че от автоматизацията ще пострадат най-много мъжете, които работят в производството и демонстрират, че двата пола ще бъдат наранени съвсем по равно.

Мекала Кришнан, един от създателите, показва, че новите технологии ще заместят огромна част от дамите на работното място. Развитието на виртуални асистенти като Alexa ще поемат чиновническите задания, а автоматизацията в магазините ще понижи потребността от касиери. Изкуственият разсъдък пък скоро ще измести работещите в прът центрове.Тези технологии ще трансформират работата, която дамите правят, по същия метод, по който роботите в производството засягат мъжете. " Новата вълна автоматизация визира доста повече от производството и роботите ", споделя Кришнан.

Чиновническите позиции ще бъдат съществено наранени, демонстрира отчетът, а на 72% от тях са дами. В търговията и храненето също ще има обилни промени, а и там дамите са надалеч повече от мъжете.

В 10-те най-големи стопански системи в света 107 милиона работни места, на които сега работят дами, ще изчезнат. Това са общо 20% от заетите дами в тези страни. Около 21% от работещите мъже ще бъдат наранени от автоматизацията.

Разбира се, това не значи, че те ще останат безработни - а че ще би трябвало да се преквалифицират. Изследването показва, че ще бъдат основани нови 171 милиона работни места, подобаващи за дами, до 2030 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР