Монаси от манастира "Благовещение" в кюстендилското с. Копиловци не пуснаха

...
Монаси от манастира "Благовещение" в кюстендилското с. Копиловци не пуснаха
Коментари Харесай

Откраднаха манастира на наш игумен, монасите му налитат на бой

Монаси от манастира "Благовещение " в кюстендилското с. Копиловци не пуснаха през днешния ден към 50 миряни и някогашния свещеник на манастира отец Касиан да влязат в Светата обител.

Стигна се и до интервенция на полиция, с цел да се предотврати възможен конфликт.

Недоразуменията в манастира не престават към този момент съвсем година. Монашеското приятелство прогони игумена си в края на предходната година с претекста, че той трябвало да се "пенсионира ". След "вътрешен прелом " братството избра собствен нов свещеник и разгласи отец Касиан за разколник.

Именно Касиан сътвори манастира върху свои наследствени земи.

В началото монасите се прочуха с чистата си православна религия и неотклонен аграрни труд, със средствата от който построиха манастира върху 9,5 дка земя. Заедно с прилежащата повърхност, манастирът е ситуиран на терен от към 100 дка.

Монашеското приятелство от с. Копиловци беше известно и с това, че не признава смяната на календара от 1968 година и се придържа по остарелия църковен канон. Заради разликите си със Светия синод, манастирът се самоиздържа, посредством аграрни труд.

Касиан през днешния ден се опита да встъпи в длъжността си като легален свещеник на манастира, само че не беше позволен от братството. Доскорошният свещеник беше подсилен през днешния ден и от миряни, а в негова поддръжка са се подписали 300 души от селото.

"Аз стоя на поста си като свещеник на манастира "Благовещение " и тази позиция ще не отстъпвам с цената на живота си ", сподели през днешния ден през множеството Касиан.

"Касиан позволи доста канонични неточности, някои от които съгласно каноните са непоправими ", твърди новият свещеник на манастира йеромонах Климент. Той разгласи, че ще отвори вратите на храма единствено за Касиан, само че като духовник, а не като свещеник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР