„Монахинята II“ предизвиква достатъчно призрачни страхове, за да се превърне в навик

...
Когато става въпрос за ужас, наистина няма заместител на атмосферата
Коментари Харесай

Когато става въпрос за ужас, наистина няма заместител на атмосферата и мрачните врати и дългите тъмни коридори, които идват със стари европейски сгради през 50-те години на миналия век. Влезте в „Монахинята II“, елегантно, макар и познато допълнение към много плодотворната вселена на „Заклинание“, което, чрез умело разширяване на хита от 2018 г., изглежда предопределено да се превърне в друг кинематографичен навик.

Действието се развива четири години след събитията в оригинала, които представят борещата се с демони монахиня сестра Ирен (Таиса Фармига) и сръчния Морис (Йонас Блоке), голяма част от действието се развива около френско училище-интернат, където монахинята демон Валак (Бони Арънс) повтаря нейната пламенна роля) се появи отново.

Зловещата смърт на свещеник преди премиерата предупреждава Ватикана, че злата сестра Ирен, която е осуетила, се е появила отново (злото е склонно да прави това, когато успехът в боксофиса го изисква) и тя неохотно се съгласява с възлагането. Към нея неочаквано се присъединява своенравна млада монахиня, изиграна от Сторм Рийд от "Euphoria" и "Missing", която се оказва смел, макар и донякъде безработен помощник.

Режисиран от Майкъл Чейвс (ветеран от тези филми с „The Conjuring: The Devil Made Me Do It“ и „The Curse of La Llorona“) по сценарий, приписан на трио сценаристи, „Монахинята II“ не е дреболия с формулата, която разчита до голяма степен на страхове, ярки кошмари и призрачни призрачни видения.

 Taissa Farmiga се завръща като сестра Irene в "Монахинята II." Таиса Фармига се завръща като сестра Ирен в "Монахинята II". Бруно Калво/С любезното съдействие на Warner Bros. Pictures

Въпреки че историята минава през някои късни изкривявания, за да представи Ирен правдоподобно средство за отвръщане на удара, тези филми обикновено не се държат заедно особено добре в началото, когато хаосът започва сериозно. От друга страна, до този момент те наистина нямат нужда, след като вече са доставили необходимата тръпка.

Освен че осигуряват постоянна работа за сестрите Фармига (с Вера, опора на поредицата „The Conjuring“), тези филми илюстрират както трайната сила на ужасите в сравнение с други театрални жанрове, така и как разширяването на палитрата по отношение на география и хронология може да добави малко свежест към основните конструкции на къщи с духове, с история, която лесно можеше да включва Винсънт Прайс в миналото десетилетия.

Въпреки че надписите съдържат малка бонус сцена, „Монахинята II“ не трябва да ни напомня, че работата може да не е свършена. Защото дори финалът на филма да затвори тази глава, едва ли е възможно да се предположи, че когато имаме работа със зъбно колело в машина за правене на пари, това не е толкова сбогом, колкото просто лека нощ, Ирен.

Премиерата на „Монахинята II“ е на 8 септември по кината в САЩ. Оценява се с R.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР