МОН взе решение да изтегли предизвикалата масово възмущение детска книга

...
МОН взе решение да изтегли предизвикалата масово възмущение детска книга
Коментари Харесай

След масовото възмущение: МОН изтегля детската книга с вулгарно съдържание

МОН взе решение да изтегли провокиралата всеобщо отвращение детска книга с вулгарно наличие. В известие до медиите от министерството оповестиха, че след извършен диалог с уредниците на " Разказвачът на приказки " книгата на Николай Теллалов " Да пробудиш драконче " ще бъде изтеглена от самодейността.

Книгата е със полово наличие и безсрамен текст, предопределен за възпитаници в пети клас, част от които даже са си купили четивото. За случая споделиха възмутени родители от няколко учебни заведения. Представянето е било по план на фондация, насърчаваща четенето измежду децата.

Родители от цялата страна възразиха против книгата на Теллалов, която е определяна от множеството като вулгарна.

„ Внимание! Представям ви Николай Телалов и книгата му " Да пробудим драконче ". Презентира се пред деца в 4 и 5 клас. Имам доста какво да кажа, само че мненията ги оставям на вас. Мен ме мъчи единствено един въпрос. Не дали, а какъв брой тъкмо нездравословна за децата е просветителната система сега. Ще прибавя, че това са евроатлантически полезности, да не се чудите, какво е наложило подобен парцал да стъпи в учебно заведение!, “ написа майка.

„ Книгата се споделя „ Да пробудиш драконче”. На някои страници има нецензурни и груби изрази. Потресена съм. Рекламира се алкохол, предизвикват се децата да пият”, описа родителя Живка Ванчева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР