МОН обмисля локално преминаване към дистанционно обучение на всички ученици

...
МОН обмисля локално преминаване към дистанционно обучение на всички ученици
Коментари Харесай

Обмислят локално преминаване към дистанционно обучение за всички ученици

 МОН обмисля локално прекосяване към отдалечено образование на всички възпитаници при утежняване на епидемиологичната конюнктура. Даваме опция да се взима решение, което е обусловено от обстановката в съответната община или област, както и от съответната обстановка в даденото учебно заведение. За благополучие има и образователни заведения, където не са регистрирани случаи на ковид ", сподели по bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите й е доста значимо дребните възпитаници от начален стадий да бъдат присъствено в класната стая. " Локалният принцип е доста по-верният в тази ситуация, тъй като имаш директен взор върху обстановката - какъв е броят на отсъстващите възпитаници, на отсъстващите учители, на карантинираните възпитаници и учители или паралелки ", изясни Михайлова.

Според нея е значимо да се има поради и преобладаващото мнение на родителите и то се знае авансово от самите шефове. Михайлова даде образец с учебно заведение в Търговище, където са подадени над 200 молби от родители за прекосяване към отдалечена форма на образование.

На въпрос какъв брой би трябвало да е дълъг един онлайн час, зам.-просветният министър сподели, че той би трябвало да е по-кратък от класическия. Сега часовете при по-големите възпитаници е 45 минута, а при онлайн образованието би трябвало да е до 40 минути.

Часовете може да са и 30 минути според от гимназиалния или прогимназиалния стадий. За най-малките пък, съгласно нея, би трябвало да е до 20 минути.

  " Трябва да се съблюдава тази хигиена, която е наложителна от позиция на здравословните и безвредни условия ", сподели още а Таня Михайлова. Към днешна дата 623 са учениците, регистрирани с ковид. Карантинирани са близо 13 000 възпитаници и 117 паралелки. 859 са учителите с потвърден COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР