МОН няма да удължава учебната година през юли и да

...
МОН няма да удължава учебната година през юли и да
Коментари Харесай

От МОН обещаха да не скъсяват лятната ваканция на учениците

МОН няма да удължава образователната година през юли и да съкратява лятната почивка на учениците.

Това даде обещание на конференция министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила. Припомняме, на 27 юли Министерството на образованието и науката предложи план на график за образователното време и за ваканциите през образователната 2017-2018 година Според МОН почивката на българските възпитаници през летния сезон би трябвало да се уеднакви с тази на връстниците им от другите страни от Европейския съюз. Предложението беше образователната година да бъде със седмица по-дълга за децата от 1 до 11 клас. Учениците от 1 до 4 клас да приключат идната година на 7 юни, а не както до момента – на 30 май. За децата сред 5 и 7 клас краят на образователната година да бъде на 22 юни, а сред 8 и 11 клас - юли.

Графикът предвиждаше почивки за учениците в съвсем всеки месец. Ваканциите са обичайните – есенна, коледна, междусрочна и пролетна, само че са малко по-дълги от ваканциите през предходната образователна година. В плана беше посечено, че по-дълга есенна, по-дълга коледна и по-дълга пролетна почивка ще употребяват всички възпитаници от I до ХI клас. Според МОН по този начин те ще бъдат арестувани по-дълго в учебно заведение и ще приключат образователните си занятия с една седмица по-късно. Промяната не предвиждаше увеличение броя на образователните им дни и часове, а е резултат от по-дългите почивки през годината.

Тогава от МОН прецизираха, че основаната социална настройка за осъществяване на държавните зрелостни изпити преди 24 май постанова графикът на образователното време за учениците в ХII клас да е по-различен, като за тях ваканциите ще бъдат по-кратки от тези на останалите възпитаници, като се изключи междусрочната почивка. За дванадесетокласниците тя трябваше да е по-дълга с един ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР