МОН има намерение да отмени изискването за легализация и полагане

...
МОН има намерение да отмени изискването за легализация и полагане
Коментари Харесай

Фрогоко: Отпадането на легализацията на дипломите от чужбина – урожай за калинките?

МОН има желание да анулира условието за заверка и полагане на апостил върху дипломите на студенти, приключили в страни по Лисабонската спогодба. Тази вест се посреща с наслада от мнозина, защото по-лесно у нас ще се признават документите на висшистите, приключили в чужбина.
Младежи, учили на открито, се оплакаха пред Фрог нюз, че Дирекцията „ Висше образование”, ръководена от дълги години от Мария Фъртунова, бави дипломате им извънредно доста и това им пречи да стартират работа.

От тази позиция е добре да бъде отстранена легализацията на дипломите. От друга обаче, отпадането й може да даде опция за появяването на нови калинки. Първата такава, която стана обществено известна е, някогашният началник на Държавен фонд „ Земеделие” Калина Илиева. Нейната тапия за висше обучение от Германия се потвърди в съда, че е подправена.

За да няма сходни измами с дипломи, би трябвало да се даде опция на работодателите сами да ревизират истинността на документите за приключено обучение на техните бъдещи чиновници. А по какъв начин да стане това е задача на МОН да предложи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР