МОН готово с насокитеСледи за оценки и отсъствияМинистерството на образованието

...
МОН готово с насокитеСледи за оценки и отсъствияМинистерството на образованието
Коментари Харесай

Изкуственият интелект влиза в училище

МОН готово с насоките
Следи за оценки и отсъствия

Министерството на образованието и науката пусна насоки за потреблението на изкуствения разсъдък в учебно заведение. Документът няма наложителен или обвързващ темперамент, прецизираха от ведомството.

Работна група в МОН писа насоките повече от месец, които в този момент би трябвало да влязат в приложимост на учителите и най-много на шефовете, се схваща от оповестения документ, защото огромна част от решенията за използването на ИИ ще зависят от шефовете.

В насоките са показани примерни способи, по които ИИ може да се употребява в образованието. Освен основаване на уроци, планове и писане на есета, да вземем за пример, е обяснено и че ИИ може да се употребява, с цел да разпознава възпитаници, застрашени от отпадане, което проучва оценки и отсъствия.

Способността на ИИ да генерира образци в безкрайно количество и подтекст способства към повишение качеството на разбиране на материала в клас, написа още в насоките. И още - “в бъдеще генеративният ИИ може да поеме по-значими функции в основаването на (индивидуализирано) интерактивно и динамично просветително наличие, което евентуално може да революционизира проектирането на образователните стратегии ”.

В документа е маркирано също, че макар огромните проблеми, които ИИ е кадърен да взема решение, той не е сурогат на умения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР