Момичетата от струнния квартет Bond успяха да намерят време, в

...
Момичетата от струнния квартет Bond успяха да намерят време, в
Коментари Харесай

Bond поискаха да видят паметника на Съветската армия

Момичетата от струнния квартет Bond съумяха да намерят време, в натоварения си график от идването ден по-рано в София, да се отдадат на обичаното си занятие до момента в който са турне – опознавателна обиколка на града, в който са отседнали.

Таня Дейвис, Еос Чатър и Гай-И Уестерхоф кацнаха на летище София в понеделник по обед и поеха по маршрута на безбройните си медийни задължения. Трите обаче са помолили уредниците на концерта от ZAPP Entertainment турът им да минава около емблематични за архитектурата на столицата здания.

Така музикантките са се насладили на хубостта на Руската черква, Военния клуб и още барокови здания. Специално са отишли и до паметника на Съветската войска. Единствено Елспет Хенсен, една от цигуларките в квартета, е пропуснала обиколката, тъй като кацна едвам през днешния ден, часове преди концерта в София ище се причисли единствено към генералната подготовка на групата.

Магьосниците на струните останали най-впечатлени от посрещането с самун и мед, което им беше направено в хотела през вчерашния ден. Там момиче в обичайни облекла ги очаквало още на входа. Таня, Еос и Гай-И любопитно са разпитали за този български бит.

Това обаче е било единственото гурме прелъщение, което те си разрешават. Всички от квартета водят доста здравословен метод на живот и натъртват на пресни плодове и зеленчуци, доста вода и прясноизцедени сокове, както и дипове, обичан, измежду които им е хумусът. Не са поискали никакъв алкохол, даже българско вино.

Утре те ще се насочат към Пловдив, където е вторият им концерт от минитурнето у нас. Bond ще излязат на сцената на зала С.И.Л.А., само че преди този момент, като наложителна точка в програмата, са си набелязали да посетят Античния спектакъл, за който са чели доста и са безпределно впечатлени от историята му.

Посещението на виртуозните музикантки у нас е във връзка международното им турне, с което означават 20 години на сцена. Припомняме, че квартетът ще направи специфичен жест към българските си почитатели, към които изпитва необикновен сантимент, и ще изсвири за пръв път две нови композиции. Премиерата на частите е на единствено за България, само че и за целия свят. Едно от тях – Zadok, те са избрали да открият програмата си, която се състои от повече от 20 от най-хубавите им пиеси. Другият нов план носи името Panthera.

Поради огромния интерес към двата концерта в София и Пловдив, Bond ще се завърнат за още две дати у нас през лятото. На 11 юли ще са в Летния спектакъл на Бургас, а на 12-ти – във Варна.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР