Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха

...
Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха
Коментари Харесай

Ансамбълът: Разочаровани сме, но поне взехме медал и квота

Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха разочарованието си от грешките, които позволиха в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика. Българките завоюваха бронзов орден, както и квота за олимпийските игри в Токио 2020.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова позволиха неточности и на двете съчетания. Те имаха по-сериозни проблеми на композицията с пет обръча, в която се стигна до излизане на апарат отвън килима и взимане на аварийния обръч.

" Разочаровани сме, защото допуснахме неточности, само че сме удовлетворени, че взехме орден и квота за олимпиадата, което е основната цел и нашата фантазия ", сподели капитанът Симона Дянкова.

" Случвало се е различен път да бъркаме, само че постоянно сме успявали да се вдигнем, тъй като се поддържаме. Утре ще сме оптимално мобилизирани и ще дадем всичко от себе си ", съобщи Стефани Кирякова.

" Публиката беше в действителност невероятна. Много благодарим на всички хора, които ни поддържаха. Наистина беше шумно и преди началото на съчетанието не успяхме да чуем сигнала ", изясни Лаура Траатс по тази причина, че стартира малко преди началния сигнал на композицията на пет обръча.

" Ние за първи път виждаме толкоз доста хора и толкоз доста флагове. Тази зала за нас в никакъв случай не е била толкоз цялостна. Изненадахме се и ни беше мъчно да застанем за топките и въжетата. Но когато съчетанието стартира, мислим единствено за детайлите, концентрираме се и ни става по-лесно. След финала чухме плача на публиката и доста им благодарим за поддръжката ", сподели още Дянкова.

" В последна сметка това е пътят до олимпиадата. Винаги има спадове и неуспехи. Надяваме се, когато би трябвало, нещата да се случат ", добави Елена Бинева.

" Питаха ни за грешките треньорите. Те подхождат с схващане за какво това се е случило, това не са леки неточности. Благодарим им за поддръжката. Винаги са до нас ", сподели още Кирякова.

" Всички тимове са огромна конкуренция, освен Италия и Русия. Не знам по какъв начин са играли, само че очевидно са си изиграли съчетанията и по тази причина са спечелили златния и сребърния орден ", разяснява Мадлен Радуканова.

Днес е последният ден на международното състезание в София, като след 15 ч. грациите ще се борят за медали във финалите на обособените уреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР