Момичетата не трябва да се хвалят за работата си. Вие

...
Момичетата не трябва да се хвалят за работата си. Вие
Коментари Харесай

Хвалете момчето, възхищавайте се на момичето!

Момичетата не би трябвало да се хвалят за работата си. Вие допринасяте за нейната деградация. Ако хвалите момичето за това, което е направила: доста вкусно, доста красиво, доста чисто – в следствие се образува схващане, че признанието ще пристигна единствено за нейните услуги.

Признанието ще пристигна при мен единствено за това, което съм направила. Това е принцип, сразяващ дамите. Правилното мислене за нещата – съм почтена за обич, тъй като съм аз, тъй като съм интелигентна, тъй като съм стопанка, тъй като съм принцеса, тъй като аз съм си кралица в кухнята.

Тогава една жена е щастлива, тъй като й се утвърждава нейната самата същина. Това значи, че с цел да получиш обичта, просто би трябвало да бъдеш себе си.

Това е правилото на възпитанието на момиче. Ако започнете да я хвалите единствено за заслугите й тя незабавно ще стартира да мисли: няма защо да ме хвалят, любовта можеш единствено да спечелиш, т.e има услуга – ще има и обич.

Момчетата са изцяло противоположни. Майките обичат да споделят: ти си толкоз прелестен, толкоз интелигентен, толкоз добър. Изглежда на пръв взор вярно.

Всъщност, това удивление единствено способства за деградиране на един мъж, тъй като му се коства, че е най-хубав самичък по себе си. Човек е добър единствено в случай че реализира нещо.

Затова момчето, с цел да е сполучливо, и  съвършено и да се усеща щастливо, би трябвало да говорите за неговите заслуги: доста добре направено, доста вярно, доста ловко.

Момчето се нуждае от тези нежни думи в по-малка степен, тъй като неговата природа се развива. Той се нуждае от хвалба за това, което е постигнал.

Вместо да казвате: зайче, слънце – за по-големите момчета е доста значимо да покажете на гостите неговият аероплан от Лего, който си го е направил самичък. Това е по-важно от всички думи слънце, зайче и така нататък

”Вижте какво е направил, познайте кой го е направил. Точно по този начин, Алешка го направи, това е моят наследник “- това е доста по-голяма хвалба, по-голям тласък за момчето.

А момичето няма да се почувства по-добре, в случай че с нейната чорба ще се храни целият квартал. Тя просто ще намерения, че  трябва през целия си живот да храни квартала със чорба.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР