Момичетата, които влизат в пубертета рано, са изложени на по-голям

...
Момичетата, които влизат в пубертета рано, са изложени на по-голям
Коментари Харесай

Ранният пубертет при момичетата увеличава риска от наднормено тегло в бъдеще

Момичетата, които влизат в пубертета рано , са изложени на по-голям риск от наднормено тегло , съобщи организация Юнайтед прес интеренешънъл. В свое проучване учените от лондонския Имперски лицей откриха, че колкото по-рано настъпи първият цикъл, толкоз по-разположено ще е момичето към висок показател на телесна маса.
 
Експертите проучиха информацията от стотици хиляди дами във Англия. Откритията дадоха доказателства за връзката сред началото на пубертета и тежестта на дамата в по-зряла възраст. Предходните данни бяха от наблюдения и бяха повлияни от фактори като етноса, икономическо състояние, равнището на начетеност и хранителния режим.

Новото проучване сподели, че самият ранен пубертет е рисков фактор за наднорменото тегло на дамата .
 
" Изследвания в предишното демонстрираха, че има връзка сред двете, само че ние не знаехме дали ранният пубертет предизвиква наднормено тегло в зрелост или просто е обвързван с него. В най-новото ни проучване получихме доказателство в поддръжка на това, че пълнеенето е последица от него ", сподели създателят Дипендър Джил.
 

Не е ясно каква е повода. Учените допускат, че може да имат значение разликите във физическото и прочувствено съзряване . Отношението към девойките, които съзряват по-рано, евентуално е по-различно или обществото им оказва друг напън, в сравнение с по-късно съзряващите.
 
Друга опция е резултатите върху тялото от хормоналните промени по време на пубертета, като порастването на гърди, да засягат и възможностите девойките да качат килограми на по-късен стадий от живота си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР